Hlavní obsah

Leška, Zámorský i Čech budou i nadále hrát za extraligový Zlín

Zlín

Hokejový útočník Petr Leška bude stejně jako obránce Petr Zámorský a forvard Filip Čech i nadále oblékat dres extraligového Zlína. Všichni tři hráči se s moravským klubem dohodli na podmínkách nových smluv. Leška podepsal kontrakt na dvě sezóny, Zámorský na tři a Čech na rok. Zlín o tom informuje v oficiální tiskové zprávě.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Leška bude hrát za Zlín minimálně další dvě sezóny.

Článek

Sedmatřicetiletý Leška, který patří mezi klíčové hráče Beranů, může ale ve Zlíně působit ještě déle. "Leška podepsal smlouvu na další dvě sezóny s tím, že v případě zachování výkonnosti se platný kontrakt prodlouží na jeden plus jeden rok. V praxi to znamená, že může ve Zlíně hrát až další čtyři sezóny," uvedl jednatel klubu Patrik Kamas.

Dvacetiletý obránce Zámorský je dalším z odchovanců klubu, kteří by měli v budoucnu patřit mezi klíčové opory. "Je to podobný případ jako Holík nebo Řezníček. Do mladých hráčů významně investujeme a jsme rádi, že máme zajištěny jejich služby na delší dobu," řekl Kamas na adresu účastníka juniorských světových šampionátů, který v závěru minulé sezóny debutoval i v seniorské reprezentaci.

Dvaatřicetiletý Čech je podle Kamase také důležitou součástí týmu, i když nepatří mezi klíčové hráče z pohledu produktivity. "Jedná se o dlouholetého a poctivého zlínského hráče, který má v týmu důležitou roli. Filipovi končila smlouva letos na jaře a klub na něj uplatňoval roční opci až po skončení sezóny, takže jsme mu nyní pro další ročník chtěli dát jistotu," dodal Kamas.

Reklama

Související témata: