Hlavní obsah

Jágr se chtěl rozloučit v Kladně, jenže hrát už nemůže

Kladno
Aktualizováno

Jaromír Jágr pobláznil celou extraligu a trochu symbolicky zvažoval, že by v ní jako poslední český hokejista z NHL ještě v úterý nastoupil, aby řekl doma na Kladně sbohem. V pondělí večer se ale hrající majitel Rytířů na doporučení Dallasu rozhodl, že nenastoupí.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaromír Jágr si proti Litvínovu nezahraje.

Článek

Myšlenku rozloučit se s diváky těsně před tím, než odletí za oceán, musel opustit po konzultacích s klubem, za nějž bude hrát NHL. Zazněla jasná doporučení i s ohledem na to, že kolektivní smlouva za oceánem může být oficiálně podepsána v horizontu hodin, a pak by možnost hrát stejně padla.

„Hledal jsem sice možnost, jak to udělat, abych ještě mohl hrát, jenže nebylo to už průchodné. Musím respektovat postoj Dallasu," vzkázal Jágr, který sice vynechal pondělní trénink s týmem, ale chystal se dopřát si svoji tradiční večerní porci na ledě. Kladno slíbil v úterý od 17.30 h povzbuzovat alespoň z hlediště.

Kouč tušil, že to nevyjde

„Bylo by to hezké gesto, kdyby Džegr ještě vyjel na led, ale myslím, že je rozumný. Když ví, že se NHL brzy rozběhne, tak to už není jen na něm. Znáte přece zákon schválnosti. Někdo vás nechtěně trefí, něco se vám stane a oni vás tam upálí jako čarodějnici," chápal Jágrův postoj další kladenský trumf ze zámoří Jiří Tlustý.

„Tušil jsem, že už to asi nevyjde. Prostě nám začíná doba bez Jágra," řekl kouč Zdeněk Vojta, jemuž aktuálně chybí šest zraněných útočníků v čele s kapitánem Paterou. „Budeme zase muset hrát na tři pětky, víc hráčů teď prostě nemáme," dodal trenér Kladna, které prohrálo čtyři z posledních pěti zápasů.

V tabulce je páté, jenže od desáté příčky, které jako poslední zaručuje play off, má náskok jen 10 bodů. „Příležitost dostanou hráči, kteří se možná v době výluky cítili trošičku nevytížení. Teď bude záležet jen na nich, jak šanci uchopí a jestli ukážou, že do týmu patří," tvrdí Vojta.

Reklama

Související témata: