Hlavní obsah

V útoku se hrozně trápíme, posteskl si po prohře se Zlínem kouč Komety

Brno

Hokejisté Komety v novém roce dál tápou. Před dvěma týdny sice přerušili výsledkovou mizérii vítězstvím nad nováčkem z Chomutova, avšak od té doby získali v dalších pěti extraligových zápasech pouhé dva body. V neděli nestačili doma v moravské bitvě na Zlín, s nímž padli ve všech čtyřech utkáních v této sezóně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brněnský kouč Zdeněk Venera.

Článek

„Soupeř vyhrál zaslouženě. Zlíňané byli lepší, čišelo z nich velké sebevědomí," uznal po porážce 1:3 brněnský trenér Zdeněk Venera. „My jsme se naopak před hostující brankou nedokázali prosadit. Puky nám v klíčových momentech odskakovaly od hokejek, strašně těžko dáváme góly. V útoku se hrozně trápíme," posteskl si.

Jeho celek nezužitkoval hned na začátku střetnutí 86 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři. „To byl důležitý moment. Kdybychom vedli, byla by to značná vzpruha, i když samozřejmě nemohu tvrdit, že bychom uhráli lepší výsledek," přemítal Venera. Vysvětlil, proč ještě do sestavy nezařadil chomutovského forvarda Lušňáka, jenž přišel do Brna výměnou za Divíška. „Lušňák nesmí nastoupit v úterní dohrávce na Spartě, protože ve 13. kole už hrál za Chomutov. Proto ho začneme do mužstva zabudovávat až ve středu."

Obránce Komety Jozef Kováčik přiznal, že Kometa prochází herní krizí. „Diváci za námi ale stále stojí," potěšilo ho. „Věřím, že jim už zase brzy uděláme tříbodovou radost a postup do play off si pohlídáme. Herně na tom nejsme zase tak zle. Chce si to ale všechno srovnat v hlavách. Snad teď na Spartě anebo v pátek v Budějovicích něco uhrajeme a vyspravíme si pošramocenou psychiku," doufal.

Zlín má opačné starosti. Poskočil už na druhou příčku extraligové tabulky před Třinec a na vedoucí Plzeň ztrácí již jen dva body. „Naším cílem je skončit po základní části do šesté příčky. Čím výš, tím pro nasazení v play-off líp," má jasno útočník Valachů Ondřej Veselý, jenž v Brně zpečetil třetí brankou vítězství svého mužstva. „Hráli jsme fakt dobře. Vytvořili jsme si spoustu šancí," liboval si.

Rovněž zlínský asistent Juraj Jurík svůj tým pochválil. „Bylo to oboustranně velmi kvalitní střetnutí. Pro nás bylo důležité, že jsme přestáli úvodní tlak Brna. Pak už jsme měli utkání pod kontrolou. Cením si, že jsme od Komety inkasovali pouze jediný gól," radoval se Jurík.

Reklama