Hlavní obsah

Pazourek dotrénoval v Karlových Varech

PRAHA

Hokejisty Karlových Varů už nepovede jako hlavní trenér Pavel Pazourek. Jednapadesátiletý kouč, který tým převzal před sezónou, u mužstva po vzájemné dohodě v pátek skončil. V závěrečných dvou kolech před reprezentační přestávkou povede tým dosavadní asistent Radim Rulík. "Vedení klubu došlo ke společnému závěru, že je mužstvu potřeba dát nový impulz," řekl ke změně mluvčí Energie Jiří Holý.

Foto: PRÁVO

Karlovarské hokejisty zatím jako hlavní kouč povede Radim Rulík.

Článek

Odmítl, že by klub z lázeňského města měl k Pazourkovi zásadní výhrady. "Naopak, jeho práce u nás si vážíme. Situace se ale někdy ve sportu tak vyhrotí, že výměna kouče může mužstvu pomoci," dodal Holý. Jméno nového kouče by mělo podle něho být známo nejpozději do čtvrtka. "Určitá jednání už probíhají," naznačil Holý, že na Pazourkově nástupci se v Karlových Varech intenzivně pracuje.

Jak skončí sezóna pro hokejisty Karlových Varů?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Důvodem trenérské změny na západě Čech je série nevydařených zápasů. Z tříbodového vítězství se mužstvo naposledy radovalo 31. října, o dva zápasy později ještě vyhrálo v prodloužení na ledě Pardubic. V následujících osmi kolech poté hráči Energie získali pouze dva body za remízy s Jihlavou a Třincem.

Pomoci má Málek

Kvůli tomu klesli ze sedmého na třinácté místo v tabulce a od postupu do play off je momentálně dělí jedenáct bodů. K vybřednutí z krize by měl mužstvu pomoci i renomovaný brankář Roman Málek, které Vary angažovaly po jeho návratu z Magnitogorsku. Dnes by měl mistr soutěže z roku 2003 absolvovat obnovenou extraligovou premiéru proti Litvínovu.

Karlovarská změna je již pátou na střídačkách extraligových týmů v letošní sezóně. Jako první skončil v Pardubicích František Výborný, kterého nahradil Vladimír Martinec. Ke stejnému kroku se poté odhodlali ve Vsetíně, kde mužstvo převzal Antonín Stavjaňa, ve Znojmě, kde na místo Leoše Zajíce nastoupil Miloslav Hořava, a ve Vítkovicích, kde se taktovky místo Ladislava Svozila ujal Vladimír Vůjtek starší.

Ačkoli se Rulík v pondělí začne věnovat svým povinnostem u národního mužstva, které v úterý čeká ve Frýdku-Místku přípravné utkání proti Bělorusku a ve středu odlétá na Rosno Cup do Moskvy, karlovarští hokejisté bez trenéra nezůstanou. "Hráči dostanou po nedělním kole tři dny volna, a pak už by měl tým převzít nový kouč," vysvětlil Holý.

Reklama

Související témata: