Hlavní obsah

Nesmíme s Pardubicemi začít hrát hokej, říká po první výhře kladenský Valský

Kladno

Čekalo se, že to budou právě Pardubice, kdo bude v sérii předkola play off hokejové extraligy s Kladnem diktovat tempo hry. Rytíři však úřadujícího mistra v úvodním zápase zaskočili, když po většinu duelu byli nebezpečnějším celkem a nakonec dokázali otočit i nepříznivě se vyvíjející skóre. „Nesmíme ale myslet na to, že už jsme jednou vyhráli,“ říkal po výhře 2:1 kladenský forvard Jakub Valský, autor vítězné trefy Rytířů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Gólman Dušan Salfický v dresu Pardubic chytá do lapačky ránu Jakuba Valského z Kladna.

Článek

Pociťujete velkou úlevu, že jste úvodní zápas zvládli, přestože se nevyvíjel nejlépe?

Radost i úlevu samozřejmě cítíme, i do dalších zápasů ale musíme jít s pokorou. Nesmíme myslet na to, že už jsme jednou vyhráli.

Zaznamenali jste před sezónou, že sázkové kanceláře i hokejoví experti favorizují na postup Pardubice, přestože jste v základní části skončili nad nimi?

Na to jsme moc nekoukali, ale takové náznaky už byly i během sezóny. Všichni nám předpovídali, že po odchodu kluků z NHL půjdeme dolu. Když budeme hrát tak bojovný hokej, jako v pátek, můžeme vyhrát s kýmkoliv.

Pardubice jste za bezbrankového stavu skoro k ničemu nepustili, pak jste však inkasovali. Jak těžké bylo vrátit se do zápasu?

Zápas se sice podle našich představ nevyvíjel, ale ukázali jsme bojovnost a navíc jsme nebyli vylučovaní, což byl základ. Hráli jsme poctivě, pořád jsme bruslili. Druhou třetinu jsme Pardubice pořád dostávali pod tlak, ony hrozily jen z brejků. Ze hry jsme měli určitě víc.

Nekladli vám trenéři po druhé třetině za stavu 1:1 na srdce, ať se tolik netlačíte do útoku, neboť právě z toho hrozí největší nebezpečí v podobě rychlých brejků?

Něco k tomu opravdu padlo. Chtěli jsme hrát trochu staženěji, abychom nepropadávali ve třech. A myslím, že už to potom bylo lepší.

Z posledních čtyř zápasů jste vyhráli hned třikrát, pokaždé vám k tomu stačily jen dvě vstřelené branky. Myslíte si, že se takto dá uspět i v dalších duelech?

My jsme bojovníci a víme, že moc gólů dávat nebudeme. Budeme vyhrávat o gól nebo o dva, určitě nikoho nepřestřílíme. Otevřít hru, to není nic pro nás. Nesmíme s Pardubicemi začít hrát hokej, to bychom neměli šanci uspět.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice