Hlavní obsah

Ujčík udělal v kabině bouřku, prozradil Roman tajemství famózního obratu Vítkovic

Vítkovice

Vítkovicím po dvou třetinách zvonil umíráček. Prohrávaly s hokejisty Zlína 0:3, třetí porážka ve čtvrtfinálové sérii byla na dohled. V závěrečných dvaceti minutách však neuvěřitelně vstaly z mrtvých a čtyřmi brankami dosáhly na první vítězství.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Autor vítězné vítkovické branky Ondřej Roman.

Článek
Fotogalerie

„Před třetí třetinou Ujča udělal v kabině bouřku a to nám pomohlo," pousmál se Ondřej Roman, autor prvního a čtvrtého vítkovického gólu, jenž si připsal také asistenci u třetího. „Začali jsme hrát riskantní hokej, vrhli všechny síly do útoku a po prvním gólu Zlín už jen odhazoval puky a my jsme do něj šli pořád dokola."

Viktor Ujčík scházel Vítkovicím v předkole ve všech zápasech proti Českým Budějovicím a proti Zlínu hrál ve čtvrtek poprvé. Po zápase prozradil, o čem byla jeho přestávková řeč. „V mých slovech nebylo nic zlého. Hovořil jsem k naší předváděné hře a burcoval jsem spoluhráče, že za žádnou cenu nesmíme ztratit víru v pozitivní vývoj série. Jsem rád, že má slova padla na úrodnou půdu."

Podle historicky nejlepšího střelce play off Vítkovicím ohromně pomohlo, že první branky dosáhly hned na začátku závěrečné třetiny. „Brankář Sedláček byl v té chvíli zbaven kouzla. Dvě třetiny chytal fantasticky, úplně nás eliminoval," poukázal Ujčík.

Žádná radost z hattricku

O tříbrankové vedení Zlína se zasloužil třemi trefami Ondřej Veselý. „Z hattricku jsem mohl mít radost ještě po druhé třetině, ale na konci zápasu už byl zapomenutý. Hraje se přece na vítězství," mávl rukou a zamyslel se, kde se stala chyba, že jeho tým během dvaceti minut přišel o vysoký náskok.

„Ve třetí třetině hrály Vítkovice úplně jinak, tlačily se do nás třemi hráči. Gól je nakopl a my jsme najednou byli všude pozdě. A co bylo úplně nejhorší, začali jsme faulovat, byli jsme vylučovaní a z toho inkasovali další branky," líčil Veselý. Trenér Rostislav Vlach měl stejný názor. „Že jsme prohráli vyhrané utkání, rozhodla naše oslabení. A také to, že ve třetí třetině byla spolupráce obránců a útočníků špatná."

Vítkovice si k vítězství pomohly třemi využitými přesilovkami. Přitom v prvých dvou utkáních na zlínském ledě neproměnily ani jednu početní výhodu. „Naše hřiště je z každé strany možná o dva metry širší. Na užším zlínském soupeř k našim hráčům rychle přistupoval a oni neměli čas si přihrát. Teď už jej měli," vysvětlil Ujčík.

Spoluhráč Roman ale úplně nesouhlasil. „V prvých dvou třetinách se Zlín v oslabení zase bránil velmi dobře. Až když jsme něco změnili, dostali jsme se mu na kloub. Co jsme změnili, samozřejmě říct nemohu."

Reklama

Související témata: