Hlavní obsah

Bál se o oko, chtěl stihnout aspoň finále. Jenže Ocelář Hrubec chytal už za deset dnů!

Praha

Téměř zázračný návrat Třinci postup do semifinále nevynesl. Oceláři dokázali Spartu zaskočit při rozbruslení nasazením gólmana Šimona Hrubce, během zápasu však svého soka ničím nepřekvapili. Pražané výhrou 3:1 alespoň prozatím odvrátili konec sezóny, dramatická série vyvrcholí rozhodujícím soubojem ve středu v Třinci.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Třinecký brankář Šimon Hrubec opět naskočil do série se Spartou.

Článek

Hrubec se ošklivě zranil hned v úvodní čtvrtfinálové bitvě, kdy ho Dominik Pacovský trefil do odkrytého obličeje. Třinecký gólman měl zlomenou očnici a nosní kůstky, tajně doufal, že by mohl stihnout alespoň finále.

Vyměnil si mřížku

Jenže Hrubec chytal už za deset dní ještě ve stejné sérii! „V neděli ráno jsem jel za doktorem na prohlídku na oční kliniku do Olomouce a chtěl ujištění, jestli se mi nic nemůže stát. Řekl, že na 98 procent by nemělo a chytat můžu. Byl jsem úplně rozklepaný radostí,“ vysvětloval.

Obavy? „Žádné, jen abych v té masce vypadal dobře,“ pousmál se. „Jen jsem si vyměnil mřížku, aby jí neprošla ani čepel hokejky,“ vysvětloval Hrubec, jehož návrat urychlila i indispozice druhého brankáře Petera Hamerlíka.

Gólmanský comeback se konal i na sparťanské straně, mezi tyčemi opět stál Marek Pinc po lehkém otřesu mozku z druhého zápasu. Měl výrazně méně práce, než jeho protějšek, Sparta přestřílela Třinec vysokým rozdílem 42:18. „Cítil jsem se dobře, byl to lehčí návrat než třeba po chřipce,“ pochvaloval si Hrubec s viditelným monoklem

Sparta přišla o dva beky

Teď počítají ztráty Pražané, na zákroky za hranicí pravidel doplatili dva beci. Jiří Hunkes nedohrál po zákroku ramenem Jiřího Polanského, Karel Pilař odkulhal po faulu kolenem Vladimíra Rotha.

Ten byl potrestán do konce utkání, ale absence Pilaře by pro Pražany byla velkou nepříjemností. Obránce má famózní střeleckou formu, v sérii nasázel už pět branek. „Oba jeli na vyšetření do nemocnice, zatím víc nevíme,“ říkal sparťanský kouč Josef Jandač.

Reklama

Související témata: