Hlavní obsah

Třinec a Plzeň zkompletovaly semifinále. Oceláři s přehledem, Západočeši po bitvě

Praha
Aktualizováno

Vítězové základní části ze Zlína proti Třinci, pražská Slavia versus Plzeň. Takové je složení semifinálových dvojic letošního ročníku hokejové Tipsport extraligy. Třinec ve středečním rozhodujícím sedmém čtvrtfinálovém duelu série nad Spartou zvítězil přesvědčivě 5:0, Západočeši rovněž v posledním možném souboji také využili výhody domácího ledu a po dramatickém průběhu udolali Litvínov 4:3. Boj o finále odstartuje v neděli v pražské O2 areně, o dva dny později se začne hrát ve Zlíně.

Článek

Oceláři, šampióni extraligy z roku 2011, byli v základní části letošního ročníku na vlastním ledě vůbec nejúspěšnějším týmem a výhody domácího prostředí dokonale využili i tentokrát. Brankář Peter Hamerlík potřetí v sezóně nekapituloval a pevná obrana byla základním stavebním kamenem vítězů, jimž pomohl i brzký šťastný úvodní Růžičkův gól po nedorozumění mezi sparťanským brankářem Pincem a obráncem Sičákem.

Další dvě trefy padly po chybách pražských hráčů a následných rychlých brejcích a debakl hostí dokonal Třinec při zoufalém pokusu soupeře o obrat při hře bez brankáře. Do semifinále se slezský celek za posledních devět let probil už potřetí, naopak sparťané se ani po čtyřech letech nedostali přes čtvrtfinále a ani na třetí pokus neprolomili prokletí sedmých zápasů vyřazovací série.

Plzeň sedmé zápasy umí

Západočeši v sérii prohrávali už 2:3 na zápasy, ale v pondělí dokázali triumfovat v Litvínově, a po středeční výhře jsou jedinými medailisty z loňské sezóny, kteří stále zůstávají ve hře. V rozhodujícím duelu nejprve dvakrát vedli, ale Litvínov góly v přesilovkách v průběhu druhé třetiny skóre zápasu otočil. Využil i vyloučení domácího drsňáka Ryana Hollwega, jenž vyfasoval za faul na litvínovského beka Gulu trest na pět minut a do konce utkání.

V závěrečném dějství však Plzeňští strhli zásluhou tref Kašpaříka a Johnsona vítězství na svoji stranu a z postupu do semifinále se přímo v hale radovali i hráči plzeňského lídra fotbalové ligy v čele s Pavlem Horváthem. Pět ze sedmi gólů středečního souboje padlo v nerovnovážném počtu hráčů na ledě.

Západočeši mají v sedmých zápasech play off stoprocentní bilanci, vyhráli zatím všechny čtyři duely. Litvínovu naopak premiérový sedmý souboj nevyšel.

Do semifinále play off, které se znovu hraje na čtyři vítězné zápasy, postoupily čtyři nejúspěšnější týmy po základní části. O obou finalistech bude rozhodnuto nejdříve v neděli 31. března a nejpozději v sobotu 6. dubna.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 7. zápasy:
Třinec - Sparta 5:0
Branky: 10. Růžička, 29. D. Květoň, 40. Orsava, 56. Adamský, 59. Varaďa
Konečný stav série: 4:3.
Plzeň - Litvínov 4:3
Branky: 20. Slovák, 28. Kovář, 41. Kašpařík, 52. Johnson - 24. Sklenička, 32. V. Hübl, 39. Posmyk
Konečný stav série: 4:3.

Reklama

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice