Hlavní obsah

Slavia plzeňský trhák nepřipustila. Boleslav v baráži zkrotila Bílé Tygry, Chomutov poprvé prohrál

Praha
Aktualizováno

Vyrovnaná je semifinálová série play off Tipsport extraligy mezi hokejisty Plzně a Slavie. Pražané se dokázali otřepat ze čtvrteční prohry, čtvrtý souboj získali po výhře 3:2 pro sebe a srovnali stav na 2:2 na zápasy. Tři z pěti branek padly při nerovnovážném počtu hráčů na ledě. Další utkání, jehož vítěz již získá postupový mečbol, je na programu v pondělí 1. dubna v Praze.

Článek

Ve 3. kole barážové skupiny si oba zástupci první ligy dokázali poradit se soupeři z nejvyšší soutěže: Mladá Boleslav přestřílela Liberec vysoko 7:3 a Olomouc porazila Chomutov na jeho ledě 2:1 po samostatných nájezdech.

Rozhodl důrazný Skokan

Úvod vyšel lépe Slavii. Do vedení ji dostal Tomica, který ač tísněný dokázal prostřelit Mazance mezi betony. Plzeňský Kratěna však navázal na své dvě trefy ze čtvrtečního souboje (4:2) a v početní výhodě z ostrého úhlu propálil Furcha. Povzbuzeni vyrovnáním vtrhli Západočeši do druhého dějství jako uragán: pouhých 21 sekund stačilo Kovářovi k tomu, aby nachytal Furcha a strhl vedení na domácí stranu.

Pak však vyfasoval dvojnásobný dvouminutový trest Hanzlík za krvavé zranění slávistického útočníka Hertla, později k němu na trestnou lavici přisedl i střelec druhé plzeňské branky Kovář a Slavia výraznou početní výhodu přetavila ve vyrovnání. Skóre srovnal Kadlec za přispění nešťastné teče holí domácího obránce Slováka.

V závěrečné třetině nejprve Straka trefil tyč a při Vlasákově vyloučení strhli červenobílí vítězství na svoji stranu poté, co se před Mazancovou brankou prosadil důrazný Skokan. K vytouženému vyrovnání a prodloužení zápasu už domácím nepomohla ani závěrečná hra bez gólmana.

Bílí Tygři kousali jen chvíli

Ve 3. kole barážové skupiny o extraligu si připsal první prohru Chomutov, na vlastním ledě prohrál s Olomoucí 1:2 po samostatných nájezdech. Hosté uspěli zejména díky výbornému výkonu brankáře Libora Kašíka, jenž si připsal 31 zákroků a v nájezdech ho nepřekonali Sikora, Kubinčák ani Hruška. Vítěznou trefu zaznamenal v rozstřelu Kucsera.

První tři body v baráži zaznamenala Mladá Boleslav. Bílí Tygři z Liberce sice ve městě automobilů třikrát vedli, ale pak už stříleli góly jen domácí a výsledkem byla přesvědčivá výhra 7:3. Vítěz první ligy o svém vítězství rozhodl ve druhé třetině, ve které se čtyřikrát prosadil.

Po první čtvrtině baráže je v čele tabulky se sedmi body Chomutov. Olomouc má pět bodů, Mladá Boleslav a Liberec po třech.

Semifinále Česká pojišťovna play off hokejové extraligy - 4. zápas:
Plzeň - Slavia Praha 2:3
Branky: 18. Kratěna, 21. Kovář - 16. Tomica, 30. Kadlec, 51. Skokan
Stav série: 2:2.
3. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Chomutov - Olomouc 1:2 po sam. nájezdech
Branky: 45. Kubinčák - 42. Bartoň, rozh. sam. nájezd Kucsera
Ml. Boleslav - Liberec 7:3
Branky: 11. a 18. Kafka, 25. a 45. D. Vrbata, 24. Demel, 34. Ondřej, 35. D. Výborný - 4. Bulíř, 12. Kudrna, 21. Duda
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4