Hlavní obsah

Se zlínskými hráči zamával neuznaný gól. My musíme zůstat agresivní, nabádá Růžička

Zlín

Jeho tým sice inkasoval v pátém semifinálovém utkání jako první, ale kanonýr Martin Růžička pak dvěma góly přetočil skóre ve prospěch třineckých hokejistů. Odstartoval tak kanonádu Ocelářů, která vedla k hladkému vítězství 6:1 na zlínském ledě a k prodloužení série minimálně ještě o čtvrteční zápas.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Útočník Třince Martin Růžička se raduje z gólu, který vstřelil do zlínské sítě v semifinále extraligy.

Článek

Je to pro váš tým obrovská úleva?

Samozřejmě. Do Zlína jsme cestovali s tím, že potřetí v řadě už v sérii prostě prohrát nesmíme. Jsme hrozně rádi, že nám to tentokrát narozdíl od předchozích domácích zápasů napadalo. Nechtěli jsme za žádnou cenu končit. Je skvělé, že si to ve čtvrtek rozdáme se Zlínem před našimi fandy.

Klíčem k vašemu úspěchu zřejmě byla prostřední dvacetiminutovka, v níž jste nastříleli pět gólů?

Je to tak. Povedla se nám fantasticky. Také díky dobře sehraným přesilovkám. Dařily se nám samozřejmě i proto, že jsme měli dvakrát možnost hrát v dvojnásobné početní převaze. Se soupeřem navíc hodně zamávala neuznaná branka za stavu 1:1 na konci úvodní třetiny. A chvíli po první pauze jsme naopak získali vedení my. To bylo zřejmě pro vývoj střetnutí klíčové.

K obratu jste zavelel dvěma trefami vy...

Za to jsem pochopitelně hrozně rád. Play off ovšem není o individuálních statistikách jednotlivců. Je o tom, aby v každém zápase někdo z nás mužstvo podržel.

Co bude platit na Zlíňany ve čtvrtek v šestém utkání?

To samé, s čím jsme se prezentovali teď ve Zlíně. Musíme se snažit zakončovat ze všech pozic, být agresivní a co nejvíc se tlačit před soupeřovu branku. Uděláme všechno pro to, abychom se ještě do Zlína vrátili k rozhodujícímu sedmému duelu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice