Hlavní obsah

Liberecký útočník Duda skok do čela barážové tabulky nepřeceňuje

Chomutov

Hokejisté Liberce výrazně ožili v bojích o uchování extraligové příslušnosti. Po rozpačitých prvních třech kolech baráže zabrali naplno a během krátké doby se posunuli ze čtvrtého na první místo v průběžné tabulce. I díky vítězství 2:0 v Chomutově.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Liberecký hokejista Radek Duda.

Článek

„Věděli jsme, o co budeme hrát. Že jsou ve hře důležité tři body. A za nimi jsme si šli od prvního okamžiku. Skvěle nám zachytal gólman Tomáš Vošvrda, vedli jsme o dva góly a pak jsme vzadu drželi nulu, takže jsme maximálně spokojeni. Ale tu první příčku nepřeceňujeme," líčil liberecký útočník Radek Duda, který vstřelil pojišťovací druhou branku Bílých Tygrů. Kvalitu hry popsal reálně. „Musíme uznat, že to bylo z obou stran nervózní utkání. Dohrávaly se souboje, ale je alarmující, kolik uděláme faulů. Na tom je třeba zapracovat. Hrajeme často v oslabení, máme osm devět vyloučených. I klíčové hráče to stojí hodně sil, a to není dobrý předpoklad pro vítězství," uvažoval Duda.

Zajímavostí bylo, že ačkoliv v Liberci hostuje z Chomutova už několik měsíců, v dresu Bílých Tygrů nastoupil proti „svým" na chomutovském ledě vůbec poprvé. Předtím mu to totiž neumožňovala jakási klauzule ve smlouvě mezi kluby.

„Vrátil jsem se v roli soupeře do známého prostředí. Spíš převládaly pozitivní dojmy, a na to horší člověk zapomene a vyrovná se s tím. Rád vzpomínám, když jsem hrál v Chomutově pod trenérem Rulíkem. Teď nemám důvod mít vůči Chomutovu nějaké výhrady. Co tě nezabije, to tě posílí. Jdu dál a dívám se dopředu," tvrdil zkušený útočník.

Jak se mu líbí baráž? „Nejlepší je bodovat za tři body. Na každý tým přijde malá krize a je hodně důležité, jak se z toho otřepe a začne produkovat urputný, barážový hokej. Tahle soutěž není na krásu, ale musí se hrát na jeden dva góly. Doufám, že jsme si ty slabší chvilky už vybrali. Nyní máme od pátku do úterý tři zápasy doma. Je to slibný los, jenže ani tři vítězství by asi ještě neznamenala jistotu záchrany. Nemá cenu něco vyhlížet a kalkulovat. Je to klišé, ale musíme jít minutu po minutě," uzavřel Duda.

V pátek hrají Liberečtí s Mladou Boleslaví. A bude to souboj aktuálně prvního a druhého týmu barážové tabulky. Byť tyto celky jsou na tom v soutěži zatím nejlépe, extraligových ambicí se nevzdávají pochopitelně ani týmy Chomutova a Olomouce, které se střetnou na hanáckém ledě.

Reklama

Související témata: