Hlavní obsah

Duda skolil Chomutov, dvěma góly rozhodl o výhře Tygrů v prodloužení. Boleslav těsně přehrála Olomouc

Praha
Aktualizováno

Ani předposlední kolo baráže nerozhodlo o tom, které týmy si zajistí účast v příštím ročníku Tipsport extraligy. Liberečtí Tygři zvládli dramatický duel na ledě Chomutova a díky dvěma trefám Radka Dudy zvítězili 5:4 v prodloužení. Bývalý útočník Pirátů vstřelil rozhodující gól devět sekund před koncem prodloužení, když mu nešťastným zákrokem pomohl domácí brankář Miroslav Hanuljak. V druhém zápase otočila Mladá Boleslav duel s Olomoucí a po výhře 2:1 se dostala na postupovou pozici. O dvě volná místa zaručující účast v nejvyšší soutěži pro příští sezónu tak stále bojuje trojice Chomutov, Liberec a Mladá Boleslav, k rozuzlení baráže dojde v pátek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vítězná radost hokejistů Liberce

Článek

Tři kandidáti na dvě extraligové místenky a všichni mají před závěrečným kolem stejný počet dvaceti bodů, vyrovnanější už finiš baráže snad ani být nemohl.

Chomutovští Piráti sice promrhali dvougólový náskok a nakonec s Libercem padli devět vteřin před koncem prodloužení, k udržení v nejvyšší soutěži jim ale postačí zachovat si stejný počet bodů alespoň s jedním z rivalů. Při konečné rovnosti totiž určují pořadí vzájemné zápasy, v nichž mají navrch nad Mladou Boleslaví i Libercem.

Hrdinou úterní severočeské bitvy byl liberecký Radek Duda, který vstřelil dva góly. V 53. minutě dostal svůj tým do vedení na 4:3 a poté pouhých devět vteřin před koncem nastaveného času rozhodl o dvoubodovém zisku Bílých Tygrů.

"Začali jsme špatně, brzy jsme prohrávali o dvě branky. Ale klobouk dolů před celým týmem. Už dlouho jsem nezažil a ani si nepamatuji, kdy jsme naposledy otočili takhle důležitý duel," líčil Duda, těšící se na rozhodující kolo. "Bude to s Mladou Boleslaví něco nádherného. Osobně jsem přesvědčen, že nás fanoušci poženou dopředu. A dokážeme jim, že hokej hrát umíme," tvrdil Duda.

Pokud Chomutov dokáže v pátek bodovat na ledě už odepsané Olomouce, nemusí se vůbec na nikoho ohlížet. Bílí Tygři se pak utkají v přímé bitvě s Boleslaví a vítěz má zaručené místo mezi elitou. Svého snu o návratu do extraligy po roce se ale nechce vzdát ani Mladá Boleslav, která nakonec dokázala vyhrát všech šest domácích utkání. "Co se má stát, to se stane. V Liberci nás v pátek čeká zápas roku," tvrdí asistent trenéra Jiří Slabý.

Baráž o hokejovou extraligu - 11. kolo:
Chomutov - Liberec 4:5 po prodl.
Branky: 15. Sikora, 22. Hromas, 48. Káňa, 60. Kraft - 53. a 65. Duda, 26. Pospíšil, 29. Kudrna, 44. Čakajík.
Ml. Boleslav - Olomouc 2:1
Branky: 26. Výborný, 56. Pabiška - 4. Herman.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama