Hlavní obsah

Reichel si utrhl sval na ruce, sezóna pro něj skončila

LITVÍNOV

Jeden krutý úder za druhým stíhá hokejisty Litvínova. Tým, který v posledních jedenácti kolech extraligy nasbíral pouhé dva body a propadl se až na desáté místo tabulky, teď přišel i o svého lídra a kapitána. Robert Reichel se v pátek odpoledne podrobil v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem operačnímu zákroku zraněné ruky a letošní sezóna pro něj předčasně skončila.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Robert Reichel už letos Litvínovu nepomůže.

Článek

"Operace utrženého úponu tricepsu levé paže trvala asi hodinu a proběhla standardním způsobem," řekl Právu primář ústecké ortopedie MUDr. Vladimír Beneš, který hokejistu operoval. "Pacient se cítí dobře a pokud nenastanou žádné komplikace, v pondělí by měl být propuštěn z nemocnice. Čeká ho ale nejméně tříměsíční rehabilitace. Z mého pohledu je vyloučené, aby se do konce dubna objevil na ledě," přiblížil hráčovu situaci lékař.

Postoupí Litvínov bez Reichla do play off?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Reichel už na podzim kvůli svalovým potížím na pochroumané ruce vynechal sérii zápasů. Poté se vrátil do sestavy a hrál se sebezapřením, ale nešťastný střet s domácím obráncem Snopkem při čtvrtečním duelu v Pardubicích se mu stal osudným. "Zranění vyplynulo z extrémního zatěžování paže. V konkrétním případě šlo o kombinaci násilí ze strany protihráče a následného Reichlova pádu," uvedl MUDr. Beneš.

"Poté, co už marodí útočníci Ručinský a Branda, jsme narychlo přivedli navrátilce Proroka z Dánska. Mysleli jsme si, že kádr se dá znovu dohromady. Jenže místo toho jsme ztratili další klíčovou osobnost mužstva. Je to neuvěřitelná smůla, ale hokejový život takové věci bohužel přináší," pokrčil rameny generální manažer litvínovského klubu Václav Hořejší.

Jak absence zkušeného centra ovlivní litvínovské ambice pro zbytek sezóny? "Navzdory šestibodové ztrátě na osmou příčku nemíníme vzdát naději na play-off. Snad se kluci semknou natolik, aby zabojovali i za svého kapitána. Zkusíme ještě získat nového útočníka, i když to bude nesmírně těžké," dodal klubový šéf.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.