Hlavní obsah

Budvar se brání nařčení, že ohrožuje extraligu v Českých Budějovicích

České Budějovice

Vedení Budějovického Budvaru se ohradilo proti informacím, že svojí snahou zajistit čepování svého piva v českobudějovické aréně ohrožuje účast místního hokejového klubu v extralize. Podle zástupců pivovaru je problém na straně klubu HC Mountfield, který podepsal smlouvu s marketingovým partnerem soutěže společností BPA, v níž se zavazuje, že při domácích zápasech bude čepovat oficiální pivo extraligy, kterým je Radegast.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Českobudějovický brankář Pavel Kantor (vpravo) čelí ataku Lukáše Klimka z Vítkovic.

Článek

Budvar věří, že se situaci podaří vyřešit a všechny strany najdou kompromisní řešení. "Současné komplikace nebo dokonce vina za případný odchod klubu nemohou být v žádném případě připisovány na účet našeho podniku nebo magistrátu města," uvedl PR manažer Budvaru Petr Samec v oficiální tiskové zprávě.

Zástupci klubu podle něj nevzali při podpisu smlouvy s BPA v potaz dřívější smlouvy, které podepsalo město České Budějovice s pivovarem, který je titulárním partnerem arény.

"Vycházíme z toho, že všechny uzavřené smlouvy by se měly respektovat, a je potřeba pouze najít přijatelný kompromis," řekl Samec, který zároveň poukázal na to, že Budvar českobudějovický hokej podporoval od roku 1993 a za tu dobu do něj investoval přes 100 miliónů korun.

Momentálně ale Budvar s klubem smlouvu o sponzoringu uzavřenou nemá. Celý problém by vyřešilo, kdyby se pivovar stal partnerem Jihočechů a klubu garantoval příjem minimálně 13 miliónů korun. Pak by se podle licenčních podmínek v aréně mohl Budvar čepovat.

"Byli bychom rádi, aby se příští rok v Budvar aréně čepovalo naše pivo, ale nikoliv za každou cenu a za pro nás neakceptovatelných finančních podmínek," uvedl Samec. Naznačil tak, že podobnou smlouvu pivovar neuzavře.

Složitou situaci bude ve středu řešit i Rada města Českých Budějovic, která by měla rozhodnout, kdo bude mít pronajaté stánky s občerstvením v hale. Zájem o ně mají klub a Budvar.

Reklama

Související témata: