Hlavní obsah

Hokejista Punčochář po operaci srdce naplno trénuje s Vítkovicemi

Ostrava

Hokejový obránce Petr Punčochář se po bezmála roční zdravotní přestávce zaviněné operací srdce snaží o návrat do extraligového celku Vítkovic. Třicetiletý hráč, jenž se v listopadu podrobil zpevnění stěny srdeční tepny, trénuje bez úlev a ve zkušebním období do konce srpna může získat smlouvu.

Foto: Petr Horník, Právo

Souboj kladenského Bílka (vlevo) s vítkovickým Punčochářem.

Článek

Punčochářovy zdravotní potíže vyšly na povrch v průběhu loňské letní přípravy. Lékaři mu diagnostikovali zúžení srdeční tepny a nedoporučili pokračovat v aktivní činnosti. Rodák z Tábora podstoupil úspěšnou operaci a po vynechané sezoně se nyní pokouší o návrat do vrcholového hokeje.

"Hlavně ze zdravotního hlediska žádné problémy nejsou. Byl jsem několikrát na kontrole u paní doktorky Schlesingerové, samozřejmě před začátkem ostrých tréninků jsem byl na komplexním a podrobném vyšetření a zatím, a to klepu na dřevo, byly ty výsledky úplně v pořádku. Takže jsem se mohl připojit k týmu," uvedl Punčochář pro klubový web.

Bývalý obránce Karlových Varů nebo Litvínova měl po listopadové operaci na tři měsíce od doktorů úplný zákaz fyzické zátěže. Sportovat začal znovu v průběhu jara. "Začátkem května jsem byl v takové fázi, že jsem byl schopen přidat se ke klukům a plnohodnotně se zapojit do přípravy mužstva," řekl Punčochář.

Vítkovice mu zatím daly limitovaný kontrakt do konce srpna. Po letní přípravě by klub s trenérem Peterem Oremusem měli o jeho dalším angažmá rozhodnout. "Zatím mám s klubem takovou domluvu, že do konce srpna jsem v určitém zkušebním období a na základě toho, jak budu vypadat, by se pak v srpnu uplatnila opce a smlouva by platila na novou sezonu. Já jsem nesmírně vděčný už jen za tu šanci, kterou mi Vítkovice daly. Za to, že mi umožnily vůbec trénovat, připravovat se s klukama a pokusit se vrátit do extraligového hokeje," řekl Punčochář.

Punčochář dosud v nejvyšší soutěži odehrál 498 utkání a vstřelil 21 gólů. Poslední start si připsal vloni 20. března v závěrečném utkání čtvrtfinálové série play off s Pardubicemi.

Reklama

Související témata: