Hlavní obsah

Sparta začala s tréninkem na ledě, k týmu se připojil Rolinek

Praha

Hokejisté Sparty ve čtvrtek zahájili přípravu na ledě. Mezi 21 hráči do pole byla i poslední posila, kterou se v minulém týdnu stal útočník Tomáš Rolinek. Mezi tyčemi se střídali tři brankáři, přičemž navrátilce Tomáše Pöpperleho s Filipem Novotným doplnil zkušený Fin ve službách pražského Lva Petri Vehanen.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hráči hokejového klubu Sparta Praha zahájili ve čtvrtek v Praze přípravu na ledě.

Článek

"První tréninky nerad hodnotím. Je to takové volnější bruslení, aby si hráči osahali výstroj. Je to každý rok stejné," řekl novinářům trenér Josef Jandač, jemuž udělal radost zvrat v jednáních o Rolinkovi. Toho Sparta sice napoprvé odmítla, ale nakonec její dres oblékne.

"Tomáš je hráč, které já mám velice rád. Je to bojovník a dříč, není to pouze hokejista, který by sbíral body," uvedl Jandač. "V kabině umí vytvořit takové podmínky, aby byl tým bojovný a to je také velice důležité," vyzdvihl kouč, jenž byl s kapitánem Rolinkem součástí týmu, který před třemi lety vybojoval v Německu překvapivý titul mistrů světa.

Po ledě se proháněli i útočníci s reprezentačními zkušenostmi Lukáš Pech s Petrem Kumstátem. Od bývalého karlovarského dua se hodně očekává. Jandač jim dá patrně prostor, aby svoji souhru ukázali i ve Spartě. "Je to dvojice, která spolu dlouhodobě nastupovala, dařilo se jim. Je pravděpodobné, že spolu začnou a pak se uvidí, jak jim to půjde."

Mladíci začali se Lvem

Na tréninku chybělo pouze kvarteto mladíků: gólman Vojtěch Sedláček, obránce Marek Hrbas a útočníci Dominik Simon a Martin Procházka. "Oni se zapojili se Lvem (Praha), který šel na led o den dřív. Bylo to tak domluvené, protože tam měli nějaké marody. Nám to vyhovovalo, protože mladí kluci byli o několik dní déle na ledě, zažili si nové mužstvo a hráče. Je to pro ně jenom dobře," vysvětlil Jandač.

Zatímco jednotlivé formace bude teprve skládat dohromady a přemýšlet o dalších variantách složení útoků i obranných dvojic, o tom, kdo bude nosit kapitánské céčko, už má prý jasno. Kapitána vybere sám. "Nejprve se to ale ode mě dozvědí hráči," prohlásil Jandač.

Sparta zahájí sérii devíti přípravných utkání soubojem s Atlantem Mytišči. Poté ji už čekají zápasy v European Trophy.

"První dva tři zápasy jsou vždy strašně těžké, ještě nám do té doby zbývá asi sedm tréninků, abychom se trošku sehráli a zažili si návyky, co po nám trenér bude chtít. Uvidíme, jak to dopadne, ale Atlant posílil a bude takhle na začátek hodně těžkým soupeřem," připustil Rolinek.

V extralize prověří jako první sílu přebudovaného kádru v pátek 13. září Hradec Králové.

Program přípravných zápasů hokejistů pražské Sparty:
Pátek 2. srpna:
HC Sparta Praha - Atlant Mytišči (13:00).
Úterý 6. srpna:
Piráti Chomutov - HC Sparta Praha (17:30).
Úterý 13. srpna:
HC Slovan Bratislava - HC Sparta Praha (18:00).
Čtvrtek 15. srpna:
Vídeň Capitals - HC Sparta Praha (18:30).
Pátek 23. srpna:
HV 71 - HC Sparta Praha (19:00).
Sobota 24. srpna:
Linköping HC - HC Sparta Praha (16:00).
Pátek 30. srpna:
HC Sparta Praha - JYP Jyväskylä (18:30).
Neděle 1. září:
HC Sparta Praha - KalPa Kuopio (17:00).
Pátek 6. září:
HC Sparta Praha - Piráti Chomutov (18:30).

Reklama

Související témata: