Hlavní obsah

Bitkař Kočí bude ve Spartě trénovat mládež! V případě nouze může hrát i extraligu

Praha

Po minulé sezóně mu v pražské Spartě skončila smlouva a dlouho se nevědělo, jakým směrem se jeho kariéra bude dál ubírat. Hokejový bitkař David Kočí se nakonec s holešovickým celkem dohodl na prodloužení spolupráce, která bude probíhat hned v několika rovinách.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Kočí.

Článek

„Stál jsem před otázkou, jak dál naložit se svou kariérou. Chtěl bych se v budoucnu naplno věnovat trenéřině, ale stále mě to táhne i na led," vysvětluje své dilema takřka dva metry vysoký a přes metrák vážící pořízek.

A s klubem, za který vstoupil do vrcholového hokeje, si nakonec k oboustranné spokojenosti plácl. Sparta dvaatřicetiletého obránce využije jednak jako asistenta trenéra Pavla Gefferta u starších dorostenců, zároveň i jako skauta pro všechny mládežnické kategorie.

Aby toho nebylo málo, Kočí stále bude podstupovat tréninkovou zátěž. Kdyby totiž A mužstvo potřebovalo pomoct, může naskočit do ostrých extraligových zápasů. „Když jsme se s vedením klubu dohodli na určitých variantách, vzal jsem si nějaký čas na rozmyšlenou a nakonec se rozhodl přijmout tuhle. Jsem moc rád, že zůstávám ve Spartě. To jsem si přál," těšilo Kočího, který za pět sezón v NHL nastoupil k 142 zápasům a upozornil na sebe především 461 trestnými minutami.

Jeho působení prý bude pro Spartu přínosné

Ze zámoří se uznávaný tvrďák vrátil v roce 2011 a následné dvě sezóny oblékal dres Sparty. I s utkáními play off zasáhl do 77 duelů, žádný gól ale nevstřelil. V uplynulém ročníku jeho pozice v týmu oslabovala, a jelikož v nadcházející sezóně platí pravidlo o povinném nasazování mladých hráčů, není jisté, zda by si Kočí vydobyl pevné místo v sestavě.

„David je sparťan a my i on jsme chtěli, aby u nás dál působil. Nakonec došlo k oboustranné dohodě a jsme moc rádi, že bude dál v organizaci Sparty," říká sportovní manažer Patrik Martinec.

Dveře do kabiny seniorského extraligového týmu Kočí zavřené nemá. „Dohoda zní tak, že David se bude udržovat v tréninkovém procesu, aby mohl v případě potřeby zasáhnout do hry. Samozřejmě víme, v čem je jeho přínos. Je to hráč, který dokáže zvýšit agresivitu a získat na ledě respekt u soupeřů. Vše se bude řešit v sezóně podle aktuální situace. David s touto dohodou souhlasil a myslím si, že jeho působení bude pro Spartu přínosné," doplnil trenér A mužstva Josef Jandač.

Reklama