Hlavní obsah

Utrpěli jsme dva body, uznal po vydřené výhře Bednář. Zatím skóroval v každém utkání

Praha

Slavia si od něj slibuje góly a Jaroslav Bednář je zatím spolehlivě dává. Plní si normu gól na zápas, i díky jemu se pražský klub drží v čele extraligové tabulky. K výhře nad Hradcem Králové 2:1 v prodloužení přispěl nejen gólem, ale i asistencí u vítězné branky, přesto moc spokojený nebyl.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Střelec Slavie Jaroslav Bednář (vpravo) se raduje s Petrem Kadlecem z branky do sítě Hradce Králové.

Článek

„Nenechali jsme tam moc srdíčka, hlavně ve třetí třetině. Čekali jsme asi, jestli to uhrajeme na jeden gól a na to se v hokeji nesmí nikdy spoléhat," přiznal Bednář, jenž po 120 minutách ukončil neprůstřelnost hradeckého Kantora. „Mým úkolem na ledě je střílet, tak to dělám, ale přeje mi i štěstí. Dva body jsme proti Hradci ale vyloženě utrpěli a nebýt Domino v brance v top formě, neměli jsme nic," mínil slávistický kanonýr.

Duel rozhodla přesilovková trefa Petra Jelínka 16 vteřin před koncem prodloužení. „Už jsem měl v hlavě nájezdy, ale určitě bylo lepší, že to kluci ukončili," usmál se Dominik Furch, jenž za 245 odchytaných minut inkasoval jen třikrát. „Statistická čísla jsou pěkná, ale hlavní je, že máme dobře organizovanou obranu a soupeřům nedovolíme moc střel," liboval si domácí gólman, jenž v brance čaruje.

Slavia však podle trenéra Vladimíra Růžičky vede tabulku i proto, že jí přeje štěstí. „Zatím máme vždycky jen tak půlku zápasu hodně slušnou. Furchovi ale hodně věřím a jsem rád, že mi to vrací. Hru musíme mít postavenou na tom, že budeme dobře bránit," připustil slávistický kouč.

„Právě proto je pro nás bod z ledu Slavie vzácný," uznal trenér hostů Peter Draisaitl, jehož svěřenci ale dokázali lídra tabulky i zmáčknout. „Za stavu 1:0 jsme byli až moc opatrní, oni se pak hodně tlačili za vyrovnáním," připustil Furch. „V šatně jsme si před třetí třetinou řekli, že do nich ještě šlápneme," tvrdil autor hradeckého gólu Tomáš Mertl.

Reklama

Související témata: