Hlavní obsah

Bonk se zlobí: Zákrok na Lešku byl srabský

LITVÍNOV

Zlínští hokejisté se budou muset ve zbytku sezóny obejít bez Petra Lešky, který po zákroku litvínovského Daniela Brandy ve čtvrtém duelu čtvrtfinále extraligového play-off utrpěl zlomeninu kotníku. Zámořskou posilu Moravanů Radka Bonka faul na jednu z klíčových postav Zlína hodně rozzlobil. "Brandovi se to vymstí," říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: archiv

Radek Bonk

Článek

V čem se podle vás nejvíce lišily oba zápasy na litvínovském ledě?První jsme vyhráli, druhý ne. Jinak to byly oba vyrovnané zápasy.

Trenér Bokroš mluvil o tom, že před cestou do Litvínova by byl s jednou výhrou spokojen, uspokojuje vás tedy tato bilance? Pravda je, že jsme si říkali, že jednou vyhrát by bylo takové minimum, ale když jsme zvítězili v úterý, chtěli jsme to zopakovat i o den později. Šancí jsme měli dost, ale soupeře drží gólman Jarina.

Kdo je teď v psychické výhodě? Litvínov, který dvakrát dotáhl vaše vedení v sérii, nebo Zlín díky výhodě domácího prostředí? O psychice to není, s naší hrou jsme schopni je porazit.

Narozdíl od Litvínova hrajete na čtyři útoky, nevadí vám, že se nedostanete tak často do hry? To ne, je v tom naše síla. Z rytmu nás spíše dostávají častá vyloučení a Litvínov je schopný je trestat.

Zrovna vy jste dostal ve středečním duelu čtyřminutový trest. Ale to bylo nesmyslné. Odpískali mi vysokou hůl, ale já s ní trefil jen puk, který pak mířil Hüblovi do obličeje, ne jeho hlavu. Pan rozhodčí to ale posoudil podle svého.

Hodně emocí vyvolal zákrok na Lešku, po němž má váš spoluhráč zlomený kotník. Byl to srabský faul. To jsem ještě nezažil, aby ho rozhodčí nepotrestal, zvlášť když přišel po odpískání.

Může se tedy dočkat Branda nějakého trestu ve zlínském zápase?Jak se říká, co jde dokola, dojde celé kolo. Vymstí se mu to.

Vaši tvář zdobí vousy, to je součást týmové dohody? Mají je všichni kluci stejně jako vloni, aby se k nám přiklonilo štěstí. Mám na výběr, buď si je nechat, nebo platit vysokou pokutu. Zatím nepřekážejí, ale až budou delší, tak začnou škrábat.

Dá se atmosféra play-off srovnat s NHL? Zatím je tu atmosféra super. I když styl hokeje je jiný, shodné je to, že všichni chtějí vyhrát.

Reklama

Související témata: