Hlavní obsah

Pro zlínského hokejistu Bonka sezóna skončila

PRAHA

Hokejisté Zlína přišli pro zbytek sezóny vedle Petra Lešky také o Radka Bonka. Tři dny před začátkem semifinálové série s Vítkovicemi odhalilo vyšetření u zámořské posily úřadujícího mistra poškozené vazy v rameni. Po faulu litvínovského Skuhrovce má Bonk bolestivě zhmožděné rameno.

Foto: archiv

Radek Bonk

Článek

Po čtvrtečním odborném vyšetření na magnetickou rezonanci ve zlínské nemocnici se potvrdilo také poškození vazů, které je komplikováno i úlomky kosti v rameni.

"Letošní sezona tím pro Bonka skončila. Nyní hráč řeší se svým manažerem a svým klubem z NHL Ottawou, zda půjde na operaci v Kanadě, nebo v České republice. V pátek by měl jít na operaci útočník Petr Leška, jemuž bude zlomený kotník spojen šrouby," uvedl generální manažer Hamé Zlín Zdeněk Venera.

Obhájci titulu jsou nicméně relativně optimističtí ohledně zdravotního stavu Martina Záhorovského, jenž si v sérii s Litvínovem poranil koleno. "Do nedělního zahájení semifinále by měl být Záhorovský snad v pořádku," uvedl trenér Zlína Ernest Bokroš. Proti Vítkovicím by už měli nastoupit i obránce Zubíček, jenž po zranění nenastoupil ani do jednoho čtvrtfinálového utkání, a také Okál, jehož vyřadila z boje angína.

Po pondělním vítězství nad Litvínovem dostali hráči Hamé v úterý volno a ve středu je čekala pouze regenerace a protahovací trénink. "Hráči si potřebovali trochu od hokeje odpočinout, získat síly a znovu se nabudit na další zápasy. Ode dneška už trénujeme opět naplno," dodal Bokroš.

Reklama

Související témata: