Hlavní obsah

Už jsem v gól ani moc nevěřil, usmíval se útočník Komety Hruška

Po pěti nezdarech za sebou konečně slavili v duelu s odvěkým rivalem vítězství. Hokejisté Komety dokázali porazit v extralize Zlín poprvé od února 2012. „To, že tady existuje nějaká pro nás nepříznivá série, jsem se snažil moc nevnímat. Myslel jsem jen na to, abychom i po reprezentační pauze pokračovali v úspěšných výsledcích. Povedlo se, zdolali jsme hodně kvalitního soupeře,“ pochvaloval si kapitán Brňanů Leoš Čermák, který upravil 65 vteřin před koncem při soupeřově power play střelou do prázdné branky na konečných 3:1.

Foto: David Taneček, ČTK

Radost hokejistů Brna. Ilustrační foto.

Článek

O mnoho důležitější gól zaznamenal o devět minut dřív Jan Hruška, který záhy odpověděl na zlínské vyrovnání. „Blafák se mi povedl parádně. Už jsem ani moc nevěřil, že se v zápase trefím. Vždyť jsem předtím mířil do břevna a zahodil jsem i pár dalších šancí. V klíčovém momentu to ale vyšlo," pochvaloval si po pátém domácím triumfu Komety v řadě.

Zatímco některé předchozí zápasy mezi Brnem a Zlínem bývaly dost vyhrocené, tentokrát proběhlo utkání až na několik potyček v klidu. V jedné z nich se ocitl i Hruška. „Zlíňané hrají takový zvláštní hokej. Chtějí především bořit. Když prohrávali, začaly jim trochu téct nervy. My jsme si ale dali tentokrát na disciplíně hodně záležet. I to možná rozhodlo v náš prospěch. Tím ovšem netvrdím, že příště zase k nějaké bitce nedojde. Diváci je mají rádi," usmíval se.

"Se Slavií bychom měli bodovat"

Poklidnější průběh střetnutí oproti minulosti kvitoval s povděkem i zlínský bek Jiří Marušák, autor jediné branky hostů. „Takhle by měly zápasy vypadat. Nás může mrzet, že jsme nezužitkovali převahu v úvodní třetině. Pak nás sráželo, že jsme až příliš často hráli v oslabení. Při některých vyloučeních jsem si ale říkal, že hokeji asi moc nerozumím," podivil se některým sporným verdiktům sudích.

Marušák ovšem uznal, že Kometa porazila jeho tým zaslouženě. „Hnala ji dopředu fantastická kulisa. I nám se v bouřlivé atmosféře ale hrálo dobře," tvrdil.

Trenér Zlína Rostislav Vlach mínil, že desetidenní reprezentační pauza jeho mužstvu příliš neprospěla. „Nenavázali jsme na předchozí dobré výkony. Střelecké příležitosti jsme si vytvořili taky, avšak na rozdíl od domácích jsme postrádali před soupeřovou brankou důraz," mrzelo ho. „Věřím ale, že půjdeme zase nahoru. V pátek se Slavií bychom měli před našimi fandy bodovat," hleděl už raději dopředu.

Reklama

Související témata: