Hlavní obsah

Plály emoce, sedělo to mistru

PRAHA

Hromadnou bitkou šesti hráčů pár vteřin před závěrem vyvrcholilo napětí, které provázelo druhé semifinále Zlína s Vítkovicemi. Plály emoce, víc z toho vytěžil úřadující mistr. Ve druhé části se domácí ubránili dvojnásobné přesile a při první přesilovce pěti proti třem rozhodli brankou Martina Jenáčka.

Článek

Ten se vtěsnal mezi tři pětky oslabeného Hamé teprve podruhé v zápase. "Stačilo u tyčky počkat, než Čajánek obelstí obránce a hodí mi puk," smál se.

Kdo postoupí do finále?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Sudí často trestali zákroky po odpískání. Doplácely na to Vítkovice, které si ve druhé polovině duelu zahrály ve třech téměř deset minut. "Fauly Vítkovic tam byly, to asi viděl každý. Někdy se mi zdálo, že šly na led se záměrem nehrát hokej, ale někoho zranit," zlobil se útočník Zlína Jaroslav Kristek.

To se nezdálo trenérovi hostí Vladimíru Vůjtkovi: "Závěrečnou potyčku vyprovokoval Kristek, ale Hubáčkův úder, kdy ležel na ledě, neměl přijít," řekl. Rozlítil jej i moment před čtvrtým gólem, kdy R. Hamrlík odehrál puk brankářskou holí, již dával Murínovi, a měl být vyloučen. "Asi bychom nevyrovnali, ale prominutí takového porušení pravidel jsem dlouho neviděl."

Po dalším buly se strhla bitka. "Je těžké hrát před nenávistným publikem, pořád jsme dostávali na střídačce lahvemi. Mrzí mě, že jsem praštil Kristka, ujely mi nervy," svěřil se vítkovický Petr Hubáček, který jako jediný z aktérů bitky dostal trest ve hře a bude příště chybět, tak jako bek Malík za faul na Okála. "Bitka byla záměrem Vítkovic, vědí, že nás je málo. Možná ale prořídnou i jejich řady, až ředitel extraligy Šulc prostuduje videozáznam," mínil bek Zlína Martin Hamrlík.

Hlavním sudím Minářovi a Turčanovi za jejich chyby komise rozhodčích po zápase pozastavila delegaci na další utkání.

Reklama

Související témata: