Hlavní obsah

Růžička byl zase ve své kůži. Pořádně zvýšil hlas a Bednáře i celou Slavii konečně probral

Praha

S jeho gólovými příspěvky hra hokejové Slavie stojí a padá. Jenže v posledních zápasech Jaroslav Bednář uvadl. Naposledy přispěl brankou v polovině listopadu k zdolání posledního Chomutova, od té doby však vyhlášenému kanonýrovi střelecký prach zvlhl. A ruku v ruce tím přišla výsledková mizérie sešívaných, kteří si připsali sedm porážek za sebou. Až ve čtvrtek proti Brnu negativní bilanci utnuli. I zásluhou Bednáře, jenž u výhry 3:0 asistoval vítěznou trefou.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Jaroslav Bednář ze Slavie (vpravo) dává gól brněnskému brankáři Marku Čiliakovi.

Článek

„Už taky bylo načase, abychom vyhráli. Bylo to úplně o něčem jiném, člověka to taky hned jinak baví. Hlavní rozdíl spočíval v nasazení," oddechl si Bednář a odmítal, že by právě on měl být jazýčkem na vahách mezi úspěchem a neúspěchem Slavie.

„Tak to vůbec není. Všechno je to o hlavě, ve které si to musíme srovnat. Důležité je, že jsme pořádný hokej hráli od první minuty. Většinou totiž začneme až ve třetí třetině, kdy prohráváme o dva góly. Aby se neřeklo, jen tak naoko," uvědomoval si slávistický forvard a vyzdvihl roli kouče Vladimíra Růžičky.

„Jak je vidět, musí se na nás trošku zvýšit hlas. Růža byl konečně ve své kůži a mužstvo vyburcoval natolik, že jsme Brno de facto k ničemu nepustili. Naopak jsme ještě měli mraky šancí, jenom já jsem neproměnil tři tutovky," řekl Bednář, jenž z ledu takřka neslezl.

Vždyť nastupoval hned ve dvou útočných formacích a jeho ice-time činil 28 minut a 8 vteřin. „Já mám tohle rád, moc mi to vyhovuje. Když jsem přišel z Ameriky do Omsku, taky jsem hrál dvojité střídání, stejně jako před pěti lety ve Slavii. Jde o to si rozfázovat střídání, rozvrhnout si síly, aby se člověk na ledě nezavařil."

Trenér Růžička však ví, že takové herní vytížení není Bednář schopen vydržet dlouhodobě. „Dvakrát za týden by to šlo, ale pokud budeme hrát v pěti šesti dnech tři zápasy, vydržet se to nedá."

Bednář: Nemůžeme chtít hrát hokej jako Sparta

Bednář načal skóre duelu s Brnem už ve čtvrté minutě a nakonec se jeho gól ukázal jako vítězný. Přestože si myslel, že sudí jeho gól neuznají, neboť gólman Komety Čiliak při pokusu o zastavení střely vychýlil svou branku z postavení a rozhodčí vše museli konzultovat se svými kolegy u videa. „Když jsem viděl, jak Buchtelemu ze Sparty neuznali ve Třinci penaltu, myslel jsem si, že to bude ten samý případ a gól to nebude. Nevšiml jsem si, v jakém momentu šla brána ven, jestli už byl puk za čárou, nebo ne," popisoval Bednář.

Výhra nad Kometou, kterou porazili i ve třetím vzájemném zápase sezóny, by měla být pro slávisty vzpruhou. „První dvě třetiny jsme podávali jeden z nejlepších výkonů v sezóně. Takhle jsme nehráli ani na začátku sezóny. Tehdy jsme sice vyhrávali, ale neměli takové nasazení," pochvaloval si Růžička.

„Mužstvo má kvalitu na to, aby pravidelně hrálo jako proti Brnu. Tedy bojovně, s dobrým bruslením a nasazením. Na víc doopravdy nemáme. Nemůžeme chtít hrát technický hokej jako Sparta," apeluje na své spoluhráče Bednář.

Reklama