Hlavní obsah

Hokejoví útočníci Kratěna a Hollweg prodloužili smlouvy v Plzni

Plzeň

Hokejoví útočníci Ondřej Kratěna a Ryan Hollweg prodloužili s extraligovou Plzní smlouvy, které jim měly skončit po této sezóně. Šestatřicetiletý Kratěna, jenž má na kontě osm extraligových titulů, se upsal Indiánům na další rok. O šest let mladší Američan Hollweg uzavřel nový dvouletý kontrakt. Informovaly o tom oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Ryan Hollweg během utkání playoff Tipsport extraligy mezi HC Škoda Plzeň a HC Verva Litvínov.

Článek

Kratěna si v této sezóně připsal ve 24 zápasech 12 bodů za šest gólů a stejný počet asistencí. V extralize má na kontě celkem 893 zápasů a 603 bodů za 279 branek a 324 asistencí. Olomoucký odchovanec získal v domácí nejvyšší soutěži třikrát zlato se Vsetínem, čtyřikrát se Spartou a letos s Plzní. "Magnet na úspěchy" si připsal titul i v roce 2008 ve Finsku v dresu Kärpätu Oulu.

Hollweg přišel do Plzně před minulou sezónou. Připsal si v ní v 52 duelech včetně play off dva body za gól a asistenci. V tomto ročníku tvrdý forvard, který má na kontě také 228 utkání v NHL za New York Rangers, Toronto a Phoenix, zaznamenal v 18 duelech tři branky. Stihl také už nasbírat 220 trestných minut.

Reklama

Související témata: