Hlavní obsah

Hokejové Vítkovice: stroj na body z venku

Praha

Dlouho se Slavií prohrávali o gól, ve třetí třetině ale hokejisté Vítkovic zabrali a nakonec vykutali druhý bod při nájezdech. Doma je ostravský tým mizerný, venku společně s Hradcem Králové nejlepší v extralize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Vítkovic oslavují vyrovnávací gól na 1:1 v duelu se Slavií.

Článek

„Nejradši bychom hráli všechno venku. Tam nám to sedí mnohem víc," prohlásil autor vítězného gólu Roman Szturc. „Zaplaťpánbůh, že nám to u soupeřů takhle vychází," oddechl si i vítkovický asistent Roman Šimíček po výhře 2:1.

Domácí bilancí se však trápí, jen Chomutov před vlastními příznivci získal méně bodů. „Přemýšlíme o tom, snažíme se něco dělat, protože ve Vítkovicích chodí hodně fanoušků. Podpora je super a my bychom o ni neradi přišli špatnými domácími výkony. Nechceme tu důvěru ztratit," podotkl Šimíček.

Vítkovičtí fanoušci, kteří za svým týmem vyráží na cesty, ale zpravidla zklamáni nejsou: z posledních pěti zápasů venku jejich miláčci čtyřikrát vyhráli. „Nehrajeme vyloženě na brejky. U soupeřů nejsme jen zalezlí v obraně. Nápor si dovedeme vynutit i u nás, ale tam dojedeme na neproměňování šancí," tvrdil Szturc. „Doma se totiž musíme víc tlačit do útoku, z toho pramení chyby i góly z přečíslení. A když víc útočíte, tak na konci scházejí síly," mínil vítkovický gólman vítězů Filip Šindelář, který měl včera usnadněnou práci i kvůli absenci vyhlášeného slávistického střelce Jaroslava Bednáře, který doma ležel s virózou.

Vítkovice hrají ještě den před Štědrým dnem s Pardubicemi, po Vánocích míří na Spengler Cup a v lednu je čeká šest domácích zápasů. „Až se vrátíme z Davosu, tak to bude náročné a může to o mnohém rozhodnout. Máme hodně mladých hráčů, kteří jsou doma nervóznější. Pokud bychom na našem ledě získali víc, tak jsme úplně někde jinde," řekl asistent mužstva, které za pozici ve středu tabulky vděčí 31 bodům získaným na ledě soupeřů.

Reklama

Související témata: