Hlavní obsah

Ze zápasů mezi svátky nadšený nejsem, ale je to naše práce, říká úspěšný Francouz

Litvínov

Brankář Pavel Francouz je jistotou pro hokejisty Litvínova v extralize. V sezóně vychytal již pětkrát čisté konto, v řadě dalších zápasů inkasoval pouze po jednom gólu. A má výrazný podíl na ustálené formě severočeského celku, který se z posledního místa prodral už na desátou příčku a jen pár bodů ho dělí od šesté pozice.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský brankář Pavel Francouz.

Článek

Litvínovští mají velmi pozitivní bilanci v konfrontaci s mistrem z Plzně. Ve třech vzájemných zápasech získali sedm bodů za vítězství 4:1, prohru 0:1 po nájezdech a vítězství 2:1. Francouz tedy od Západočechů obdržel jen dvě branky ze hry. „Z toho mám super pocity. Něco to vypovídá o našich výkonech. V posledních kolech je naše hra úplně neskutečná hlavně směrem dozadu. Za to musím pochválit spoluhráče i trenéry, kteří nás vedou tímto směrem," ohlížel se litvínovský gólman.

V neděli to dlouho vypadalo, že by Francouz mohl vychytat další nulu. „Do půlky zápasu neměli hosté vážnější šanci. Bylo znát, že přijeli bránit a v útoku chtějí spoléhat na přesilovky. Ale my jsme oslabení sehráli výborně, kluci padali do střel. A přiklonilo se k nám i štěstí," připomněl gólman spolehlivou defenzivu, která kapitulovala až devět minut před koncem.

Dáváme do hokeje všechno, říká Francouz

Šestačtyřicet bodů, to je aktuální zisk Litvínova. „Přitom před nepříliš dlouhou dobou jsme byli zoufalí z posledního místa. Teď se nám dýchá daleko lépe. Tabulka je ve svém středu hodně vyrovnaná. Budeme se snažit hrát pořád stejně, abychom se udrželi v kontaktu s celky před námi a pokud možno ještě stoupali tabulkou. Před každým zápasem s dalšími adepty pro play off si říkáme, že hrajeme o šest bodů. Není cesty zpět, dáváme do hokeje všechno," pronesl Francouz, který si společně s týmem dopřeje extraligovou přestávku jen do 26. prosince.

„Zpočátku si odpočineme a pak začneme znovu nabírat síly na zápasy mezi Vánoci a Silvestrem. Nejsem moc rád, že se hraje znovu tak brzy. Někteří kluci, kteří nebydlí přímo v Litvínově, nebudou mít moc času pro rodinu, protože musí jet do Litvínova, aby byli druhý den na tréninku. Ale beru to tak, že je to naše práce. Zároveň jsou zápasy mezi svátky příjemné pro diváky, kteří si mohou od televize a z gauče odskočit na zimní stadióny podívat se na hokej. Vím, že návštěvy na přelomu roku bývají vysoké, takže fanoušci si to asi užijí. Hlavně si přeji, abychom našim příznivcům připravili dobré dojmy z naší hry," zakončil Francouz s úsměvem.

Reklama

Související témata: