Hlavní obsah

Pardubice mohou v neděli slavit, Zlín chce vrátit sérii domů

PRAHA

V neděli večer už může být jasno o letošním mistru hokejové extraligy. Hokejisté Pardubic po dvojnásobném úspěchu na ledě Zlína hostí v sobotu a v neděli na svém ledě úřadujícího šampióna a pokud si udrží dosavadní stoprocentní finálovou úspěšnost, mohou už v neděli slavit. Zlín však přijel na východ Čech s jasným cílem: vrátit sérii opět na Moravu.

Článek

Východočeši prý nebudou měnit úspěšnou sestavu ze středečního duelu na ledě úřadujícího mistra. Páteční trénink sice vynechal kvůli nachlazení obránce Andrej Novotný, ale v sobotu by měl nastoupit. Na dopolední přípravě chyběl i hlavní kouč Vladimír Martinec, který plnil společenské povinnosti klubu na výstavě v Praze-Letňanech.

Trenéři Pardubic nechtějí zasahovat ani do složení útočných formací a nejúdernější útok základní části Milan Hejduk, Michal Mikeska, Jan Bulis tedy opět nebude hrát pohromadě. Mikeska se po zranění zad vrátil v druhém finále a naskočil do čtvrtého útoku s Tomášem Rolínkem a Lubomírem Korhoněm.

"Michal dlouho nehrál a na jeho hře to přece jen trochu bylo znát. Navíc do lajny k Hejdukovi a Bulisovi dobře zapadl Tomáš Divíšek a nějaké góly dali," řekl asistent trenéra Jiří Šejba.

V Pardubicích věří, že šanci na zisk titulu po dlouhých šestnácti letech už mužstvo nepustí. "Je tady natolik zkušený tým, že by situaci měl zvládnout," doplnil Šejba. Ve finálové sérii se daří útoku Aleš Hemský, Petr Koukal, Petr Průcha a Šejba věří, že svou sbírku pěti tref v sérii ještě rozšíří. "Tato lajna nám má za sezónu co vracet a zatím nám to vrací. Je to vidět na jejich pohybu, každý soupeř s tím má problémy."

:. ANKETA
Kdo vyhraje třetí finálový zápas play-off? Hlasujte v anketě na konci článku.

Zlínu se domácí zápasy nepodařily, ale kouč Ernest Bokroš tají, zda se bude sestava jeho týmu měnit. V prvním duelu nastoupila brankářská jednička Igor Murín, jehož však po čtyřech gólech vystřídal Martin Altrichter. Ten pak chytal i v druhém utkání.

Kdo bude v brance v Pardubicích, bude jasné až před zápasem. "Kdyby se tomu nevěnovala taková pozornost v médiích, klidně bych to řekl. Ale myslím, že se této otázce dává přehnaná pozornost, která není na místě. Kdo bude chytat, není rozhodující," prohlásil Bokroš.

Medvědi se však ani za nepříznivého stavu nevzdávají. Už v semifinále prohrávali s Vítkovicemi 1:3 na zápasy, přesto nakonec slavili postup do boje o zlato. "Rozhodně nejedeme do Pardubic v předem poražené náladě. Matematika finále je jasná. Pokud si chceme udržet naději na obhajobu titulu a vrátit sérii do Zlína, tak musíme alespoň jeden zápas vyhrát," řekl Bokroš. "Pokusíme se změnit alespoň trochu naši hru. Hlavně musíme lépe využívat vypracované střelecké příležitosti," dodal.

Vyvarovat se chyb

Zlín, který je kromě dlouhodobě zraněných centrů Petra Lešky a Radka Bonka kompletní, se chce vyvarovat chyb. "V obou finálových zápasech na domácím ledě jsme po rychle vstřelených gólech rychle inkasovali branku, což nás psychicky srazilo do kolen. Pokusíme se zlepšit naši hru v defenzivě, neměli bychom nechávat soupeři zbytečně mnoho prostoru k zakončení," řekl Bokroš.

S hráči se věnoval rozboru nedostatků v úvodních dvou zápasech. "Rozebrali jsme si chyby, po kterých jsme zbytečně inkasovali branky. Cesta k úspěchu vede v Pardubicích pouze přes nezměrnou bojovnost a obětavost všech hráčů," uvedl zlínský trenér.

Zápasy se hrají v sobotu a v neděli v Pardubicích od 17:00 a byly vyprodané ještě předtím, než Východočeši znali finálového soupeře. Přímým přenosem vysílá oba duely druhý program České televize, příznivci je mohou sledovat i na velkoplošné obrazovce před pardubickou Duhovou Arénou a zlínští fanoušci na multifunkční kostce nad ledovou plochou na stadiónu Luďka Čajky.

FINÁLE PLAY-OFF 2004-05
HAMÉ ZLÍN - MOELLER PARDUBICE (stav série 0:2)
NÁLADAZlín si věří, spoléhá na rychlou regeneraci
PŘÁNÍBulis chce napodobit otce a získat s Pardubicemi titul
NÁZORErat: Finále si zahrajeme díky disciplíně
DUELO český titul soupeří dva brankáři ze Slovenska
1. ZÁPAS (VE ZLÍNĚ) - 2:4
REFERÁTPardubice zaskočily Zlína ujaly se vedení
TEMPOPardubice udolaly mistra svižnou hrou
OBRANAHemský: Zlínské útoky jsme pochytali
2. ZÁPAS (VE ZLÍNĚ) - 1:4
NÁVRATDres Pardubic opět oblékne Mikeska
REFERÁTPardubice opět vyhrály a přiblížily se titulu
ZLOMPardubičtí vsadili na šikovné útočníky
KOMBINACEPrůcha: Je znát, že jsme sehraní
3. ZÁPAS (V PARDUBICÍCH) - sobota 9. dubna od 17 hodin
4. ZÁPAS (V PARDUBICÍCH) - neděle 10. dubna od 17 hodin
5. ZÁPAS (VE ZLÍNĚ) - středa 13. dubna od 17 hodin
6. ZÁPAS (V PARDUBICÍCH) - pátek 15. dubna od 17 hodin
7. ZÁPAS (VE ZLÍNĚ) - neděle 17. dubna od 17 hodin

Reklama

Související témata: