Hlavní obsah

Trenér Vůjtek zůstává ve Vítkovicích

OSTRAVA

Vladimír Vůjtek starší bude i nadále trénovat hokejisty Vítkovic. Někdejší kouč Jaroslavle a Kazaně měl nabídky z dalších ruských klubů, ale rozhodl se o rok prodloužit smlouvu v Ostravě. Jeho asistentem zůstává Miloš Holaň. Potvrdil to prezident klubu František Černík.

Foto: internet

Vladimír Vůjtek

Článek

Vůjtka se k návratu do ruské superligy snažily zlomit hlavně kluby z Voskresensku a Magnitogorsku. Respektovaný odborník, který napínal všechny zájemce o své služby do středečního večera, se však nakonec rozhodl jako vítkovický patriot pro další práci v Ostravě.

"Nabídky zejména mužstev z Dálného východu skutečně byly. Já mám ale cestování dost, a proto jsem podepsal novou smlouvu ve Vítkovicích," řekl novinářům Vůjtek.

Přednedávnem přitom vůbec nebylo jasné, zda zkušený kouč kolotoč české ligy neopustí. Emotivní semifinálovou sérii Vítkovic se Zlínem provázely slovní přestřelky a přehmaty sudích, které hlavně po rozhodujícím utkání nesl ostravský tým dost nelibě. A Vůjtek je známým kritikem poměrů v českém hokeji od doby, co zamířil na ruské angažmá do Jaroslavle.

Poměry jsou lepší, než když odcházel do Ruska

"Zdá se mi, že poměry jsou lepší, než když jsem před lety odcházel do Ruska. Série se Zlínem byla vypjatější, ale v play off to je tak vždycky. Postoupit chtěla obě mužstva, mohlo ale jenom jedno," uvedl Vůjtek.

Do příští sezóny tak Vítkovice povede znovu dvojice, v níž se mísí zkušenost a ambiciózním mládím. Vůjtek s Holaněm převzali mužstvo loni na počátku listopadu poté, co po nevydařené sérii zápasů rezignovali kouč Ladislav Svozil s asistentem Alešem Tomáškem.

Tým byl tehdy na desátém místě, ale nakonec se ze sedmé pozice probojoval do play off. Ve vyřazovací části přešly Vítkovice ve čtvrtfinále přes favorizovanou Spartu, ale v semifinále pak nestačily na Zlín, přestože vedly už 3:1 na zápasy.

Holaň dostane víc prostoru

Vůjtek počítá, že mladšímu kolegovi dopřeje mnohem více prostoru k seberealizaci. "Dostane určitě více kompetencí a ponese více zodpovědnosti. Ať už se to týká přípravy, taktiky nebo určování sestavy. Bude více vytěžován," řekl Vůjtek.

Bývalý vynikající obránce Holaň kontrakt ještě nepodepsal. Učiní tak až po návratu ze zahraniční dovolené. "Je to formalita, na všem jsme dohodnuti," poznamenal Černík.

Reklama

Související témata: