Hlavní obsah

Životní gól, smál se po vítězné trefě Třinci zlínský bek Matějíček

Zlín

Jeho gól rozhodl. Dvaadvacetiletý obránce Martin Matějíček napřáhl po 36 vteřinách druhé třetiny téměř od modré čáry a nechytatelnou bombou zajistil zlínským hokejistům vedení, které drželi až do poslední minuty, v níž výhru zpečetili trefou do prázdné branky Veselý. Především Matějíčkovou zásluhou snížil Zlín stav semifinálové série extraligového play off na 1:2 na zápasy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Martin Matějíček ze Zlína (vlevo) a Marek Trončiský z Třince.

Článek

„Byl to jednoznačně můj životní gól. Vždyť nám zajistil důležité vítězství," usmíval se po utkání šťastně Matějíček, který se premiérově v letošním play off zapsal do kanadského bodování. „Veselý mě našel perfektní zadovkou a Peťa Čajánek na sebe přitáhl pozornost protihráčů. Zůstal jsem na chvíli neobsazený, měl jsem na střelu dost času," vylíčil klíčový okamžik střetnutí.

Na konci utkání si ovšem prožil krušné chvíle, za zákrok na Polanského putoval na dvě minuty na trestnou lavici. „Přestože jsem si předsevzal, že se nenechám vyprovokovat, neudržel jsem se. Naštěstí jsme v oslabení neinkasovali," oddechl si Matějíček.

Přiznal, že ho povedený zápas stál hodně sil, ale věřil v úspěch i v pondělním duelu. „Snad se nám podaří dobře zregenerovat. Musíme být v defenzívě znovu tak důslední. Kéž by utkání vyšlo zase tak skvěle brankáři Kašíkovi," přál si Matějíček. „Podruhé udržet na uzdě třinecké kanonýry bude ovšem strašně obtížné," uvědomoval si.

Reklama

Související témata: