Hlavní obsah

Kouče Oremuse vábil Slovan, ale prodloužil smlouvu ve Vítkovicích

Ostrava
Aktualizováno

Měl možnost zkusit atraktivní KHL, nakonec trenér Peter Oremus zůstal i pro příští sezónu u hokejistů Vítkovic. Třiačtyřicetiletý asistent u slovenské reprezentace v pondělí s ostravským klubem prodloužil smlouvu o jeden rok, přestože o něj měl eminentní zájem Slovan Bratislava. Jeho spolupracovníkem zůstává Roman Šimíček.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Peter Oremus coby asistent Vladimíra Vůjtka ve slovenské reprezentaci.

Článek

Vítkovice měly v jednání o podmínkách nového kontraktu vážného soka: jejich slovenského kouče vábil do KHL bratislavský Slovan. Bývalý kouč Skalice si ale znovu plácl s vedením ostravského klubu.

"Člověka potěší, když je o něj zájem i z takové soutěže jako KHL, ale byla tu seriózní nabídka od Vítkovic a ani jsem dlouho neuvažoval. Ústně jsme to doladili minulý týden a dneska jsme to podepsali," řekl Oremus pro klubový web.

Oremus zahájí na vítkovické střídačce třetí sezónu, dvakrát s týmem došel do čtvrtfinále a na osmé místo v konečném pořadí. Spolu s ním prodloužil kontrakt i asistent Šimíček.

Podle Oremuse tým v létě potřebuje posílit především v defenzivě. "Mám radost, že naši mladí dělají pokroky, ale budeme potřebovat posílit, hlavně v obraně," řekl Oremus.

Reklama

Související témata: