Hlavní obsah

Sparta hlásí první velkou posilu. Do branky získala Slováka Staňu

Praha
Aktualizováno

Hokejová Sparta hlásí první velkou posilu pro novou sezónu. Bronzový celek uplynulého ročníku Tipsport extraligy zlanařil slovenského reprezentačního brankáře Rastislava Staňu, který mezi třemi tyčemi nahradí Tomáše Pöpperleho. Informovaly o tom v pondělí oficiální internetové stránky holešovického klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáše Pöpperleho (na snímku) nahradí v brance Sparty Rastislav Staňa.

Článek

Čtyřiatřicetiletý gólman, jenž v roce 2002 slavil se slovenskou reprezentací zlato na mistrovství světa ve Švédsku, hájil v minulých třech ročnících klec CSKA Moskva. V loňské sezóně odchytal jen 25 zápasů, poté z rodinných důvodů zamířil do Košic, se kterými oslavil zisk mistrovského titulu. Zkušenosti má i se zámořskou NHL, kde hájil barvy Washingtonu.

"Sparta je v hokejovém světě pojem a já se tam moc těším. Věřím, že budu mužstvu tou pravou oporou," řekl Staňa pro oficiální web pražské Sparty.

Vedení holešovického klubu si od jeho příchodu velmi slibuje. "Po odchodu Tomáše Pöpperleho, který nám po sezóně oznámil, že chce chytat v KHL, jsme řešili otázku brankáře. Jsme velice rádi, že můžeme našim fanouškům oznámit jméno tak kvalitního gólmana. Rasťa Staňa je zkušený brankář, který dosáhl velkých úspěchů, chytal v NHL, má zlato z mistrovství světa a v posledních letech vykazoval vynikající výkonnost v Kontinentální hokejové lize. Věříme, že to pro nás bude velká posila," uvedl Patrik Martinec, sportovní manažer Sparty.

Reklama

Související témata: