Hlavní obsah

Vampola krásným sólem zavelel k obratu. Vzal jsem to na sebe, řekl liberecký útočník po výhře

Liberec

Nesmírně těžký zápas a vydřené dva body. V tomto duchu hodnotili liberečtí hokejisté vítězství nad Pardubicemi 3:2 po samostatných nájezdech v dalším kole extraligy. Byť Bílí Tygři ještě tři minuty před koncem základní hrací doby prohrávali 0:2, povedlo se jim dovést utkání do prodloužení a pak svůj gradující výkon završili při penaltovém rozstřelu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Vampola

Článek

„Pardubice výborně bojovaly a dovolím si říci, že první dvě třetiny byly i lepší. Ale v pravý čas jsme se semkli, třetí třetinu jsme odmakali a urvali výhru. Vzhledem k průběhu je velmi cenná, protože jsme taky nemuseli mít ani bod," oddechl si útočník Petr Vampola, který krásným sólem z poloviny kluziště až před brankáře načal cestu k obratu. Jeho gól, znamenající snížení na 1:2, vlil Liberci elán do žil.

„Nikdy jsem nebyl velký střelec. Spíš se snažím pracovat pro tým. Jsem proto rád, že v tak vyrovnané soutěži jsme zdolali Pardubice. V opačném případě by nás to dostalo zase o stupínek níž v tabulce," vyzdvihl Vampola snahu týmu ve finiši. „Chtěl jsem to vzít na sebe, zkusil jsem individuální akci a se štěstím puk propadl do branky. Takže prvotní pocit byl hodně radostný, i když jsme ještě potřebovali dát druhý gól," probíral se děním na ledě liberecký forvard.

Bílí Tygři vyrovnali dvanáct sekund před koncem třetí třetiny. „Hosté protestovali, ale situaci jsem neviděl. Pro rozhodčí to byla složitá chvilka a posoudit, jak rozhodli, musí někdo jiný. Gól byl k naší spokojenosti uznaný a šlo se pak do nájezdů. Hlavně jsme se při nich snažili udržet koncentraci. Janko Lašák chytil všechno, co mohl. A Míša Bulíř pak rozhodl. Je to klišé, ale obrátilo se k nám štěstíčko," vykládal Vampola.

Střelec penalty změnil plán

Autor vítězného nájezdu Michal Bulíř rovněž ocenil bojovnost Bílých Tygrů. „Prohrávali jsme o dva góly jako ve Vítkovicích a povedlo se nám vývoj otočit. Takové zápasy, kdy nemůžeme dlouho skórovat, jsou náročné i na psychiku. Proto jsou to ubojované body," potvrdil všeobecné mínění z libereckého tábora.

„Pořád jsme věřili, že pokud dáme kontaktní gól na 1:2, budeme mít šanci na vítězství. V napjatých momentech stačí dorážka a jste zpátky ve hře. Opravdu jsme šli důsledně za vyrovnáním," tvrdil Bulíř.

„Před rozhodujícím nájezdem jsem věděl, co chci udělat, ale nakonec jsem to udělal jinak," usmál se penaltový exekutor. „Brankář při couvání odkryl lapačku, zkusil jsem vystřelit do těch míst a vyšlo to," líčil útočník, který v neděli očekává na Spartě znovu urputný zápas.

„Bude to o soubojích a agresivitě. Od pondělí začneme naplno myslet na středeční odvetu Ligy mistrů ve finském Oulu. Je to odlišná soutěž od naší extraligy a znovu se budeme chtít adaptovat na mezinárodní hokej, abychom tam uspěli," zakončil Bulíř.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice