Hlavní obsah

Trenér praktikuje stejný styl jako v KHL, říká liberecký střelec Bakoš po výhře

Litvínov

Hokejový útočník Martin Bakoš se stal ústřední postavou libereckých Bílých Tygrů při extraligovém zápase v Litvínově, kde se dvěma góly podílel na vítězství svého týmu 4:1. Slovenský forvard přestoupil do klubu z města pod Ještědem až v průběhu letošní sezóny, přesto má na svém kontě už čtyři vstřelené branky. Bohužel nemohl za Liberec nastupovat v Lize mistrů, protože nebyl kvůli teprve nedávnému příchodu do týmu napsán na pohárové soupisce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký útočník Martin Bakoš zkouší vyzrát na brankáře Sparty Filipa Novotného.

Článek

Dvě trefy do litvínovské sítě přijal s povděkem. „Samozřejmě mám radost z každého gólu a zvlášť, když jsou dva v jednom zápase. Věděli jsme o vítězné sérii Litvínova a říkali jsme si, že každá taková šňůra někdy končí. A soupeři jsme ji zrušili. Navíc na jeho ledě, takže panuje spokojenost," líčil Bakoš.

Zajímavostí je, že se výrazně prosadil v zápase, kdy liberecký tým premiérově vedl nový trenér Rostislav Čada. Oba ještě na začátku sezóny působili ve Slovanu Bratislava v KHL! „Pod panem Čadou jsem hrál a i v Liberci hned poznávám jeho styl. Je založený na organizaci hry a zodpovědnosti. V tom je pan trenér stejný, co praktikoval v Bratislavě. Těší mě, že jsme pod jeho vedením vyhráli," vykládal Bakoš, jemuž nevadí ani herní agresivita. „Kdo je důraznější, má šanci na úspěch. Takový je současný trend hokeje," pokýval hlavou.

V Liberci se rychle adaptoval. „Kluci mě přijali normálně. V tom není problém. Když jsem ve Slovanu Bratislava končil, a řekl jsem tamějším spoluhráčům, že mám nabídku z Liberce, tak mi to doporučovali. Třeba Venca Nedorost a Tomáš Netík, co jsou nyní v Bratislavě, za Liberec taky hráli. A poznávám, že měli pravdu, když tvrdili, že klub má nejen super halu, ale celý sportovní komplex se zázemím," podotkl Bakoš.

Fakt, že přišel z KHL do české extraligy, kde se od něj očekávají špičkové výkony, vnímá realisticky. „Nikdo mi nedává najevo, že bych měl kvůli působení v ruské soutěži herně vyčnívat. Chci bojovat o nějaké ambice a pohybovat se s týmem na co nejvyšších příčkách tabulky," zakončil liberecký útočník.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.