Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 1:2Další domácí neúspěch Mladé Boleslavi, z vítězství se raduje Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Vrbata 1 : 0
33. Schleiss 1 : 1
42. Schleiss 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi v 18. extraligovém kole podlehli Plzni těsně 1:2 a před svými diváky si připsali šestý neúspěch v řadě, přestože dnes skórovali jako první. Na svém ledě prohrál nováček nejvyšší soutěže osm z devíti zápasů. Západočeši uspěli po třech prohrách, oba dva jejich góly vstřelil útočník Jan Schleiss.

Foto: Petr Eret, ČTK

Radost plzeňských hokejistů.

Článek

Oba týmy v úvodu brzdilo trápení při zakončení. Brzký faul domácího Pabišky mohl potrestat Schleiss, ale z dobré pozice na levém kruhu minul. Z podobných míst v deváté minutě zahrozil i Hollweg, jenže odražený puk vystřelil příliš vysoko.

Ve druhé polovině první třetiny byli více nebezpeční domácí. Pabiška však nedotáhl bekhendovou kličku, Pacovský nezakončil nad ležícího gólmana a Výborného umístěnou ránu z mezikruží vyrazil Machovský. Extraligový nováček využil ke skórování mnohem méně nápadnější situaci: 95 vteřin před první přestávkou propadlo do brány Vrbatovo nahození od levého mantinelu. Hned po rozehrání mohl přidat druhý boleslavský gól Klimenta, který prokličkoval kolem tří protivníků, ale pak trefil Machovského.

V úvodu druhé třetiny plzeňský Kubalík inkasoval trest do konce zápasu za sekání, pětiminutová přesilovka domácích byla navíc v závěru vylepšená díky dalšímu vyloučení Lva, ale až na dvě nebezpečná zakončení Lence se domácím proti oslabenému soupeři vůbec nedařilo.

Ubráněné minuty hosty povzbudily, Beran po vyjetí zpoza brány trefil tyč a ve 33. minutě Indiáni předvedli domácím efektivní využití početní výhody. Z trestu Vrbaty uplynulo teprve 12 vteřin, když Schleiss z dorážky vyrovnal na 1:1. Návrat do vedení mohl domácím zajistit o dvě minuty později Pacovský, ale jeho gólové doklepnutí neplatilo a místo toho byl boleslavský útočník vyloučen.

Důležitý krok k výhře udělali hosté po 87 vteřinách třetí třetiny, kdy Schleiss využil dezorientovanosti boleslavského brankáře Málka a snadnou dorážkou u tyče přidal svůj druhý gól. Domácí se pak ubránili při trestech Žabky s Pabiškou a snažili se o vyrovnání, ale střelecky se jim nedařilo. V závěru sáhli ke hře bez gólmana, ale ukončil ji faul Mikulíka, po kterém už se Mladá Boleslav do šance nedostala.

18. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Vrbata (Jarůšek) - 33. Schleiss (Pulpán, Kubka), 42. Schleiss (Simon). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Zavřel, L. Kajínek. Vyloučení: 7:2, navíc Kubalík (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci:3890.
Mladá Boleslav: Málek - Trška, Stříteský, Kučný, M. Hruška, Žabka, Robar, R. Čermák - Klimenta, D. Výborný, Mikulík - L. Pabiška, Pacovský, M. Látal - Lenc, Musil, Hyka - Kubica, Vrbata, Jarůšek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Plzeň: Machovský - Kadlec, J. Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Boháč - Kratěna, Lev, Pletka - J. Sýkora, Kašpařík, Kubalík - Indrák, Simon, Schleiss - M. Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - M. Beran. Trenér: Razým, Michal Straka a J. Špaček.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice