Hlavní obsah

Honejsek byl rád za výhru, ale ani Zlínu gól nedal. Snad se už brzy trefím, doufal

Brno

Zatímco letos na jaře hokejisté Komety ve finálové sérii se Zlínem padli, v nové sezóně Tipsport extraligy se Brňanům proti obhájcům titulu daří. Mistrovský celek v neděli zdolali už potřetí.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zlínský brankář Petr Hromada inkasuje gól v utkání s Brnem. Vlevo obránce Komety František Ptáček, vpravo je útočník Beranů Petr Leška.

Článek
Fotogalerie

„Vstřelili jsme dva pěkné góly. Jeden v přesilovce, druhý po vydařené kombinaci. V poslední třetině jsme pak ustáli dvouminutové oslabení ve třech proti pěti. Kluci utkání odmakali, zaslouží velikou pochvalu," hodnotil vítězství 2:0 brněnský asistent Karel Beran.

Zápas byl hodně specifický pro útočníka Komety Antonína Honejska, který v bitvě o titul na sklonku minulé sezóny stál ještě na opačné straně. „Bylo to pro mě dost zvláštní utkání. Už od rána jsem byl pořádně nervózní. Byl to nezvyk nastoupit proti nedávným spoluhráčům. Jsem moc rád, že jsme střetnutí zvládli," liboval si Honejsek, který ovšem v koutku duše doufal, že právě proti svému bývalému zaměstnavateli poprvé v extralize za Kometu skóruje. „Nepovedlo se mi to, už z toho začínám být trochu špatný. Snad se trefím co nejdřív, nejlépe ještě ve zbývajících dvou duelech do reprezentační přestávky," doufal.

Za Zlín pro změnu premiérově proti Kometě nastoupil její kmenový forvard Jakub Svoboda, který je v mistrovském týmu na hostování prozatím do konce kalendářního roku. „Na zápas jsem se hrozně těšil, ale z výsledku jsem pochopitelně zklamaný. Bohužel jsme až příliš často hráli v oslabení a strašně těžko jsme se kvůli tomu dostávali do tempa. Povedlo se nám to až v závěrečné dvacetiminutovce, avšak gólově jsme se bohužel neprosadili," mrzelo Svobodu, který je ovšem jinak ve Zlíně spokojený. „Cítím tady důvěru trenérů a začal jsem i dávat branky. Škoda jen, že se mi to nepodařilo proti Kometě," litoval.

Podle zlínského kouče Rostislava Vlacha byla bitva dvou moravských rivalů vyrovnaná, avšak Brňané byli produktivnější. „Klíčový byl jejich vedoucí gól v přesilovce. My jsme si moc šancí nevypracovali, a když jsme v závěru přece jen dostali Kometu pod tlak, chyběla nám v koncovce trocha štěstí," říkal Vlach, jenž postrádal potrestané či nemocné beky Horáka, Valentu, Řezníčka a Kotvana. „Byla to docela značná komplikace. Povolaní mladíci Šaur s Přibylem sice nezklamali, avšak možná i vzhledem k absencím tolika obránců jsme se až příliš zaměřili na defenzívu. Síly na výpady směrem dopředu nám zřejmě i proto trochu scházely," povšiml si Vlach.

Dočká se brněnský útočník Antonín Honejsek gólu v příštím extraligovém zápase na ledě Vítkovic?
Ano
49,7 %
Ne
50,3 %
Celkem hlasovalo 1019 čtenářů.

Reklama

Související témata: