Hlavní obsah

Slávistické příděly s novým koučem skončily, prohry nikoli. Novák však vidí pozitiva

Praha

Brankové příděly z posledních šesti zápasů sice pod novým koučem Petrem Novákem zastavili, i přesto si ale hokejisté Slavie připsali už sedmou porážku v řadě a zůstávají na dně extraligové tabulky. Přitom duel s Plzní měli solidně rozjetý, jenže ve třetí třetině doplatili na časté fauly a prohráli 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Slavie Praha Petr Novák během utkání proti Plzni.

Článek

„Zápas jsme si prohráli v oslabení. Měli jsme dost faulů, pár jich bylo zbytečných," musel uznat Novák, který na slávistické střídačce nahradil v pátek odvolaného Ladislava Lubinu. Sešívaní o svůj náskok ve třetí třetině přišli při plzeňské přesilovce pět na tři, vítězný gól pak Západočeši vstřelili rovněž v početní výhodě, tentokrát v klasické.

Zejména zbytečný faul Klhůfka v útočné třetině, který předcházel vítězné trefě exslávisty Kadlece, Novák nechápal. „Udělat takovýto faul za brankou soupeře je hodně smutný. Je to o osobní zodpovědnosti hráčů, aby nehráli hokejkou, ale bruslili se soupeřem," mrzelo Nováka, který současně u A týmu Slavie dál vede i juniorku sešívaných.

I přes porážku ale na výkonu svých svěřenců viděl rovněž kladné věci. „Chtěli jsme zapracovat na obraně, což se nám povedlo. Dostali jsme míň gólů, asi o 70 procent, než byl náš průměr v posledních šesti zápasech," připomíná bilanci 35 obdržených branek v posledních šesti duelech. „Za nepříznivého stavu jsme to nevzdali, začali jsme hrát víc do těla a bojovali do poslední vteřiny, jen škoda, že jsme v závěru neproměnili dvě tři vyložené šance. Při hře pět na pět jsme zápas vyhráli 1:0. To jsou taková tři pozitiva."

Vlasák: Naše přesilovkové formace to nezvládly

Slávistický útočník Tomáš Vlasák pak litoval, že červenobílí na rozdíl od Plzně nevyužili jedinou ze svých osmi přesilovek. „Zezadu jsme to odmakali poctivě, jenže naše přesilovkové formace to dneska nezvládly. V naší situaci si musíme pomoct sami a právě přesilovky v osmdesáti až devadesáti procentech rozhodují. To je alfa a omega hokeje. Jenže v našem současném rozpoložení nám chybí klid," uvědomuje si Vlasák.

Další pokus na ukončení série porážek budou mít slávisté v pátek v Pardubicích. „Do té doby máme ještě dva tréninky, tak snad to napravíme a náš výkon bude lepší než proti Plzni. Ale čeká nás ještě hodně práce," přiznává Novák.

Reklama