Hlavní obsah

Nevěřili jsme, že na Spartě můžeme podruhé vyhrát, přiznal kouč Výborný

Praha

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli na Spartě 1:4 a na své konto si připsali pátou porážku v řadě. Za tři body Boleslavští naposledy vyhráli 25. listopadu v Brně, od té doby čekají na další výhru.

Foto: Glück Dalibor, ČTK

Trenéři Mladé Boleslavi František Výborný (vlevo) a Marian Jelínek.

Článek

Na Spartě se Středočechům nepovedl už úvod zápasu, v sedmé minutě prohrávali již 0:2. "Bylo na nás vidět, že jsme přijeli s velkým respektem a že jsme moc nevěřili tomu, že bychom na Spartě mohli být úspěšní podruhé v sezóně," hodnotil zápas trenér František Výborný, který kdysi právě se Spartou získal tři mistrovské tituly.

"Spartu neporážíte, se Spartou můžete vyhrát, což se nám povedlo minule," připomněl kouč aktuálně desáté Mladé Boleslavi první letošní zápas na Spartě, který nováček soutěže vyhrál 4:3. "Ale přesto si myslím, že jsme Spartu mohli potrápit víc," řekl zkušený kouč.

Již vyhlížejí reprezentační pauzu

Po špatném začátku hostů si Pražané zápas již hlídali. "Utekl nám začátek. Dva rychlé góly jim dodaly klid na hokejky a nás srazily dolů," popisoval průběh zápasu David Vrbata, který se proti Spartě přesunul do prvního útoku. "S novým pískáním faulů je šance udělat něco s výsledkem větší než na začátku sezóny, ale my jsme stejně v přesilovkách nic nevymysleli. A Sparta je natolik zkušený tým, že si to pohlídala," uznal Vrbata.

Mladoboleslavští tak neuspěli popáté za sebou již vyhlížejí reprezentační přestávku. "Může nám pomoci. Někdy to týmu, který má šňůru proher, může pomoci, a naopak tým, který má pohodu a vyhrává, pauza ublíží," spekuloval, co s týmem udělá volno, které bude mít po nedělním zápase s Litvínovem. "Poslední zápas před reprezentační pauzou se nám snad podaří zvládnout," přál si Vrbata.

Reprezentační pauzu kvituje i trenér Výborný, už jen kvůli vyprázdnění velké marodky, která Mladou Boleslav trápí. "Nechci si přes noviny stěžovat, kolik nám chybí hráčů, ale máme velikou marodku a sbíráme hráče z první ligy. Koho nám kdo půjčí. Nikdo jiný nám nepomůže, musíme se z toho vyhrabat sami," uvedl Výborný. "Myslím si, že až se hráči uzdraví a budeme v silnější sestavě, budeme zase schopní dělat dobré výsledky. Neříkám, že zrovna se Spartou, ale kromě Třince jsme zatím vždycky porazili alespoň jednou každého," připomněl.

Reklama

Související témata: