Hlavní obsah

Vsetín je pro Čechmánka minulostí, začíná novou kapitolu

Premiéru v dresu Karlových Varů má za sebou hokejový brankář Roman Čechmánek. Dlouholetá opora Vsetína má na svém kontě první nulu v barvách Energie a minulostí se prý nezabývá. "Všechno jednou končí. Vsetín je pro mě minulostí, byť jsem tam prožil krásné chvíle," říká Čechmánek v rozhovoru pro Právo.

Článek

S jakými pocity jste opustil Vsetín, v jehož barvách jste získal pět mistrovských titulů? Všechno jednou končí. Vsetín je pro mě minulostí, byť jsem tam prožil krásné chvíle. K odchodu jsem dospěl po dohodě s celou rodinou. Beru to tak, že v Karlových Varech začínám novou hokejovou kapitolu.

Premiéru v dresu Energie jste si odbyl v úterním přípravném duelu na ledě prvoligového Chomutova. Jste spokojen? Už před zápasem jsem říkal, že je to spíš o souhře a prvním kontaktu s mužstvem. Dlouho jsem nechytal a kluky teprve poznávám. Hlavní je, abychom si vzájemně rozuměli a dokázali vyhovět. Vítězství 7:0 není důležité. Jsem ale rád, že jsme si vyzkoušeli, jak bychom asi mohli hrát.

Kolik vás bude stát vychytaná nula na úvod? Nějaká taxa asi existuje. Hned po zápase se o tom nemluvilo, ale určitě se jí brzy dozvím.

Po pár dnech přípravy v Karlových Varech v sobotu odlétáte do Ameriky. Co je důvodem? Tím, že jsem zůstal v Česku a nechystám se na sezónu v NHL, musím v zámoří vyřídit nezbytné formality, zrušit některé záležitosti, zabalit věci a nechat je odvézt domů. Zatím za mým angažmá za oceánem spadla klec.

Stihnete se vrátit z USA do zahájení srazu širší reprezentační nominace pro olympiádu 24. srpna v Kravařích u Opavy?Bohužel ne, budu ještě pryč a z této akce se musím omluvit. Jiný termín k mojí cestě do Ameriky ale nepřipadal v úvahu, protože od září se hodlám už plně soustředit na extraligu.

Zpět k Varům. Jak dlouho jste váhal nad nabídkou? Nějaký zájem jsem registroval i odjinud, možná i lepší než ze strany Energie. Jenže Západočeši byli nejserióznější a jelikož jsme už nechtěli s rodinou do zahraničí, zůstali jsme v republice.

Jakou roli ve vašem příchodu do Karlových Varů sehrál zdejší trenér Zdeněk Venera, bývalý generální manažer Zlína? Oba jsme ze stejného regionu a byli jsme spolu v kontaktu delší dobu. Věděl, jaká je moje situace a naše vztahy určitý vliv měly. Samotné rozhodnutí bylo ale jen na mně a na rodině.

Je pro vás výhodou, že v kádru Energie působí i někteří dřívější vsetínští hráči? Na tom není nic výjimečného. Když jdete do nového klubu, většinou pár tamních hokejistů znáte z dřívějška, a jiní jsou pro vás zase noví. Po návratu z USA bych měl odchytat poslední tři přípravné zápasy se Slavií, Spartou a Plzní. Doufám, že to na upevnění souhry s týmem postačí.

Jak vidíte karlovarské ambice v nové sezóně? Slyšel jsem o touze vedení klubu i fanoušků poprvé v historii proniknout do play-off. To jsou hezké plány, ale vlastní síla mužstva se ukáže až v bojích o body. Hlavně, aby to klapalo a vyhýbala se nám zranění. Počítám s tím, že na každého přijde krize a půjde jen o to, abychom se z ní dostali co nejdříve.

Reklama

Související témata: