Hlavní obsah

Balaštík se dočkal v Liberci premiérového gólu. Teď vyřeším bydlení, slíbil si

Liberec

Hokejový útočník Jaroslav Balaštík si může do extraligových statistik připsat další položku. Nejen, že nastupuje od 26. prosince za liberecké Bílé Tygry, ale zároveň má na svém kontě i premiérový gól v novém dresu. Mnohokrát se předtím trefil v barvách domovského Zlína, potom i při působení v Mladé Boleslavi, znovu se prosazoval ve Zlíně a nyní zažívá cennou zkušenost v Liberci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Balaštík, autor prvního libereckého gólu proti Pardubicím.

Článek

„Myslím, že nás moje branka uklidnila," vrátil se ještě ke svému zásahu na 1:0 do pardubické sítě. „Zvedlo se sebevědomí a snad bylo vítězství 5:1 povzbuzením do dalších zápasů. Nejsem v Liberci dlouho, ale zaslechl jsem názory, že to byl asi nejlepší výkon mužstva v sezóně," svěřil se Balaštík, jenž vytvořil údernou trojici s Petrem Vampolou a Branko Radivojevičem.

„Složení formací je v kompetenci trenérů. Při trénincích jsme pracovali na přesilovkách a jsem rád, že se nám aspoň jedna gólově povedla. Budeme se jim dál věnovat, abychom byli produktivní i v dalších zápasech," uvažoval útočník. A nejbližší plány v Liberci? „Hodlám co nejdříve vyřešit bydlení. Byly vánoční a novoroční svátky, lidi měli dovolené. Ale už se k tomu dostanu," prozradil forvard.

Obránce Jan Výtisk nežehrá na náročný program. „V některých obdobích jsme třeba hráli dva zápasy a po nich přišla čtrnáctidenní pauza. To nebylo optimální. Takže je dobře, že jsme další sérii odstartovali 26. prosince a jsme v rytmu. Prostě to tak vyšlo, že během jedenácti dní do 6. ledna hrajeme šest utkání. S Třincem jsme sice doma získali jen bod, ale každý se počítá," říkal zkušený bek.

A připomněl, že Liberečtí hodně pilují právě přesilovky, které nejsou jejich předností. „Proti Pardubicím jsme zkoušeli různé varianty hry pěti proti třem, vyšlo to jednou a celkově jsme brali tři body. Samozřejmě se snažíme v přípravě pracovat na přesilovkách. Ale trénink a zápasy, to je o něčem jiném. Hráči soupeře urputně brání a není snadné se prosadit proti obětavosti defenzivní linie," podotkl Výtisk.

Reklama

Související témata: