Hlavní obsah

Naše bilance je tristní, hlesl slávista Kolář. Bál se, aby neútočil na opačnou branku

Praha

Ani speciální sada zlatých dresů nepomohla hokejistům Slavie zastavit výsledkovou mizérii. Beznadějně poslední tým extraligy schytal v domácím prostředí od Pardubic ostudný debakl 1:6 a připsal si šestou porážku v řadě. Sérii bez plného bodového zisku tak protáhl už na hrozivých sedmnáct duelů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zdrcený trenér Slavie Dušan Gregor (vpravo) a jeho asistent Josef Beránek. Pražané utržili v Tipsport extralize další debakl.

Článek

Slavia doplatila na hru v oslabení, ve kterém v první polovině zápasu inkasovala třikrát a ještě před druhou třetinou prohrávala už o šest branek. „Naše bilance je tristní. Zase nás fauly stály zápas. Nezvládáme hrát bez nich a pak nejsme schopní ubránit přesilovky soupeře," smutnil útočník Jan Kolář, jenž ve Slavii hostuje právě z Pardubic, a ve třetí třetině zaznamenal čestný úspěch Pražanů.

„Byl to pro mě specifický zápas, proti Pardubicím jsem hrál vůbec poprvé. Když jsem viděl jejich dresy a hráče, měl jsem v podvědomí, abych neútočil na opačnou branku. O to větší jsem měl motivaci," řekl Kolář, který v sedmém zápase za Slavii zaznamenal svůj první gól.

Když už vlastní fanoušky opět zdeptali výkonem, podpořili sešívaní alespoň dobrou věc. Kolekce dresů, na kterých nahradila červenou barvu zlatá, bude vydražena a získané finanční prostředky pokryjí část nákladů atletické olympiády dětí, jež podstoupily onkologickou léčbu.

Kolářovi se dresy líbí, chce si jeden vydražit

„Vždycky jsem strašně rád, když proběhnou takové projekty, ze kterých pak mají užitek děti, nemocní nebo postižení. Byl to hezký nápad, udělal mi velkou radost. Sám si budu chtít jeden dres vydražit. Jsou totiž moc hezké," uznal Kolář.

Šestou prohru v řadě však speciální dresy neodvrátily, a tak se slávisté bezprostředně po zápase na několik minut zavřeli do kabiny, kde jim kouč Dušan Gregor důrazně promlouval do duše.

„Nebudu říkat, co to bylo. Povím jen to, že dnešní zápas měl podtón pomoci onkologicky nemocným dětem. Vidět chlapce, který je nemocný a ukáže radost před zápasem, že může přijít na hokej, to jsem neviděl u devadesáti procent hráčů svého mužstva. Skládám poklonu lidem, kteří se dokázali bavit a prokázali až do konce utkání radost, že jsou na hokeji. Víc k zápasu nemám," zhodnotil Gregor a víc už ani říkat nemusel.

Reklama

Související témata: