Hlavní obsah

Nejdřív dvoustý gól, pak rozštípaná hokejka. Bouchly ve mně saze, přiznal Hlinka

Praha

Napůl svlečený už v kabině oslavoval se svými spoluhráči jednoznačnou výhru 7:1 nad Litvínovem, jenže sparťanský útočník Jaroslav Hlinka se ještě musel vrátit na ledovou plochu. Fanoušci totiž i několik minut po skončení zápasu vyvolávali jeho jméno, aby mu tak poblahopřáli k jubilejnímu dvoustému extraligovému gólu, který proti Vervě vstřelil. „Je trošku zvláštní vylézt tam sám, tohle není individuální sport. Ale je to samozřejmě příjemný,“ přiznával Hlinka po křepčení s příznivci holešovického klubu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jaroslav Hlinka ze Sparty (vlevo) se raduje se spoluhráčem Martinem Réwayem ze svého gólu proti Litvínovu.

Článek

Když v 10. minutě při přesilovce parádním bekhendovým zakončením pod horní tyčku Francouzovy branky srovnával skóre na 1:1, neměl ani ponětí, že jde o jubilejní zásah. „V první chvíli mě to vůbec nenapadlo. Až potom, když to začalo svítit na kostce, jsem si vzpomněl, jak mi říkal Tomáš Zetek (tiskový mluvčí Sparty), že mi k nějaké metě chybí jeden gól," říkal Hlinka, s 37 kanadskými body pátý nejproduktivnější hráč aktuálního ročníku extraligy.

Puk, kterým dvoustý gól trefil, si ale na památku neschoval. „Nejsem ten typ, který by si pro něj jezdil sám. A ani mi ho nikdo nepřivezl. Doufám, že ještě nějaké góly dám, a až třeba někdy překonám nějakou další metu, tak si nějaký nechám," usmíval se osmatřicetiletý útočník.

Když pak ve druhé třetině Hlinka přijel po jednom ze střídání na lavičku, ještě než na ni dosedl, zlostí rozštípal hokejku. Že by naštvání z neodpískaného faulu na svou osobu? „Prostě ve mně bouchly nějaký saze. Radši si nechám pro sebe, proč... Občas se mi to stává."

První výhry v sezóně nad druhým Litvínovem, na který nyní Sparta ztrácí pouhý bod, si Hlinka moc cenil. „Po vlažném začátku, kdy byl Litvínov jasně lepší, nám vyšlo snad úplně všechno. Na co jsme sáhli, to spadlo do branky. Rozdíl mezi mužstvy zdaleka není takový, jak by skóre napovídalo. Litvínov je strašně silný," ví Hlinka.

Hübl věří, že nejvyšší prohra Litvínovem nezacloumá

„Začátek zápasu jsme neměli špatný, jenže pak nám to tam nějak napadalo a už jsme se rozsypali a hráli špatně," uvědomoval si litvínovský forvard Viktor Hübl. Ten, když se oba týmy utkaly na konci listopadu naposledy, režíroval výhru Chemiků 6:3 pěti kanadskými body. Nejproduktivnější hráč soutěže přidal v pátek asistenci u jediného gólu hostů, jenže bodů mohl mít daleko víc.

Hned dvakrát totiž upaloval zcela sám na brankáře Novotného, neuspěl však ani na začátku druhé třetiny za stavu 1:2 v oslabení, ani v úvodu třetí části hry při přesilovce. „Chyběla mi pohoda. Kdybych dal aspoň na 2:4, mohlo se to zdramatizovat a dalo by se ještě hrát. Pak jsme ale dostali dva góly za sebou a bylo po zápase. Dneska to bylo hlavně na mně. Měl jsem určitě něco dát a zápas by byl jiný," litoval Hübl.

I přesto věří, že nejvyšší porážka v sezóně Litvínovem nezacloumá. „V této sezóně jsme se krizím vyhnuli. Vždycky jsme se po nepovedených zápasech semkli, tak doufám, že teď to bude samé a v neděli (proti Pardubicím) nastoupí zase úplně jiný mančaft. Budeme hrát náš hokej, který jsme předváděli předtím. Vrátíme se k poctivé práci a doufám, že zase vyhrajeme."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice