Hlavní obsah

Divím se, že na nás ještě chodí lidi, říká slávista Divíšek. S baráží se pořád nechce smířit

Praha

Od nemocného Jaroslava Bednáře převzal kapitánské céčko na dresu, ani on ale nebyl schopen zastavit sérii slávistických proher v řadě, která nyní čítá už devět zápasů. Zkušený hokejový útočník Tomáš Divíšek z toho viní i sebe. „Jsem hroznej, nejde mi to,“ říkal po porážce 1:2 od Hradce Králové.

Foto: Profimedia.cz

Smutný slávista Tomáš Divíšek.

Článek
Fotogalerie

Když jste ale ve třetí třetině srovnali na 1:1, vypadalo to nadějně, přišly i další šance. Myslel jste si v té chvíli, že Hradec přeci jen porazíte a sérii zlomíte?

Věřil jsem. Fakt jsem si myslel, že to konečně urveme, protože i na střídačce bylo najednou cítit větší sebevědomí. Jenže jsme zase prohráli. Tohle je prostě špatný...

Mrzí takto ztracený zápas víc, než kdybyste prohráli třeba o pět gólů?

Nevím, jestli je to horší... Vždyť my už jsme nevyhráli ani nepamatuju. I kvůli tomu, že jsem hroznej...

Jak to myslíte?

Prostě mi to nejde. Mám mančaft táhnout, mám být hodně na puku a rozdávat nahrávky. Nic takového tam ode mě není. Musím hrát mnohem líp a klukům pomáhat. Kdybych věděl, proč to tak je, tak takovej nejsem.

Ani jiní zkušení hráči ale nejsou schopni tým nastartovat...

Je to smutný. Zní to asi blbě, ale snažíme se v sobě najít sílu. Jenže není tady nikdo, kdo by zabral. Kromě gólmanů nemáme nic.

Ztráta na předposlední Mladou Boleslav činí patnáct bodů, na dvanácté Karlovy Vary dokonce sedmnáct. Smiřujete se už s tím, že do konce základní části a ve skupině o udržení ji už nejspíš nesmažete a potká vás tak baráž o udržení?

Nesmiřujeme. Ale musíme být realisti. Víme, kam to spěje a jaké výkony podáváme. Nutně potřebujeme body, už jsme jim párkrát byli blízko i s takovouhle plácanou, kterou předvádíme. Pevně věřím, že se ještě zvedneme.

Může vše změnit jeden vyhraný zápas?

Přál bych si to. Ale moc nevěřím na zlomové věci typu, že rozhodne jeden gól. Zato věřím, že kdybychom to proti Hradci zvládli, vzduch by se v kabině pročistil.

Co jste říkal na atmosféru během zápasu? Do O2 areny dorazilo 2317 lidí (nejnižší návštěva v letošní extraligové sezóně - pozn.red.) a Východočeši se kvůli svému početnému kotli mohli cítit jako doma...

Nechci, aby to vyznělo špatně, ale já se někdy divím, že na nás lidi ještě chodí. Viděl jsem jeden náš zápas z tribuny - zatímco zespoda to ještě aspoň trochu vypadá, seshora už to nevypadá vůbec. Děkuju divákům, že vůbec přišli a dál nám fandí. Když budu říkat, že se snažíme, tak se nám lidi vysmějí. Musíme se prostě pokusit najít cestu a konečně vyhrát.

Reklama

Související témata: