Hlavní obsah

Zoufalost, Sparta nás vyškolila, říká slávista Furch o soupeřově přesilovkovém galapředstavení

Praha

V pátek si devíti brankami vyšlápli na předposlední Karlovy Vary, v neděli se hokejistům Sparty stejný kousek podařil i v pražském derby na ledě poslední Slavie. Výhru 9:4 si Holešovičtí zajistili hned sedmi góly v přesilových hrách!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Klimek ze Sparty před brankářem Slavie Dominikem Furchem.

Článek

„Až neuvěřitelně nám to tam v nich napadalo. Sám si nic podobného nepamatuju, tohle se stane jen málokdy," usmíval se sparťanský obránce Adam Polášek, jenž gólem ve dvojnásobné početní převaze skóre uzavřel.

Unikátní je i fakt, že Sparta zužitkovala všech šest prvních přesilovek. „Uvědomili jsme si to až po druhé třetině. Občas máme problém, že když vedeme, začneme hrát v přesilovkách bago. Ale dneska jsme to sehráli parádně, i když Slavia pak už vypadala docela odevzdaně."

Kouč Sparty Josef Jandač ale přesilovkové galapředstavení svého týmu nepřeceňoval. „Záleží totiž i na soupeři, jak je brání. A Slavii chyběli někteří zkušení hráči," připomínal Jandač absenci domácích beků Šticha s Valachem. Sešívaní do poloviny zápasu dokázali dvakrát smazat soupeřův náskok, s pátým inkasovaným gólem už ale odpadli.

Slavii opět na střídačce chyběl kouč Gregor

„Dostat šest gólů z prvních šesti jejich přesilovek je trošku zoufalost. Sparta nás v nich vyškolila. Pořád si říkáme, že nebudeme dělat fauly, jenže zůstává jen u řečí a skutek utek," tvrdil brankář Dominik Furch, jenž po pátém gólu zamířil na střídačku a do hry se za Adama Svobodu ještě vrátil na posledních padesát vteřin druhé třetiny. „Nevím, proč. Byl to pokyn trenéra."

Trenéra Beránka, jelikož hlavní kouč Gregor na slávistické střídačce, stejně jako v pátek v Plzni, kvůli nemoci chyběl. „Možná i proto jsme dostali hned tři tresty za příliš mnoho hráčů na ledě," zauvažoval útočník Miloslav Čermák, jenž zaznamenal první gól v sezóně.

Reklama