Hlavní obsah

Mistrovské Pardubice chtějí opět na medailové pozice

PRAHA

Hokejisté mistrovských Pardubic chtějí v nadcházejícím ročníku extraligy opět dosáhnout na medailové pozice. V celé soutěži hodlají hráči Moelleru nabídnout svým věrným příznivcům atraktivní podívanou, v lednu by navíc Východočeši rádi uspěli na turnaji mistrů Super Six v Petrohradu.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

"Chtěli bychom udělat našim fanouškům opět radost. Děláme všechno pro to, abychom obsadili medailové pozice. Jiná pozice je pro nás nepřijatelná," řekl na úterní tiskové konferenci v Praze generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý. "Hráči i realizační tým mají vytvořené nejlepší možné podmínky a očekáváme od nich za to výsledky."

Úspěšný kádr opustily čtyři posily z NHL Milan Hejduk (Colorado), Aleš Hemský (Edmonton), Jan Bulis (Montreal) a Michal Rozsíval (New York Rangers). Navíc zámořská soutěž na poslední chvíli po uzavření nové smlouvy mezi NHL a IIHF zlákala i útočníky Petra Průchu a Petra Sýkoru. Jejich odchody do New Yorku Rangers respektive do Washingtonu se klubu nelíbí, protože mají v Pardubicích platné smlouvy. Nicméně hráči mužstvo opouští a míří na kempy.

Hráči mají plnit závazky

"Průcha a Sýkora jsou na soupisce a to je všechno," komentoval to prezident klubu Ondřej Heřman. Potom ale objasnil kroky, které chce klub učinit. "Nechceme se soudit s NHL ani IIHF. Požadujeme po hráčích, aby plnili své závazky vyplývající ze smlouvy s klubem. Také v přípravě brali plat a využívali zázemí v klubu," pokračoval Heřman.

Sankce klub chce uplatnit, jakmile se Průcha se Sýkorou nedostaví na tréninky či zápasy. "My jsme své závazky plnili. Pokud je nesplní oni, jsou ve smlouvách dodatky se sankcemi. Peníze, které z toho získáme, použijeme na získání posil pro lednový turnaj Super Six," dodal prezident s klubu s tím, že představenstvo situaci předalo právnímu oddělení. "Každému odchod přejeme, ale musí se nejdříve s klubem domluvit."

Výčet opor, které Moeller opustily, je však ještě vyšší. Kapitána Jiřího Dopitu zlákalo Znojmo a dalšího centra Tomáše Divíška pražská Slavia. "S Jirkou jsme měli dohodu, že se po každé sezoně vyjádří. V Pardubicích splnil úkol a ze Znojma to má blíže domů do Olomouce. U Divíška to byla otázka vysoké finanční nabídky," prohlásil Kusý. Novým kapitánem Moelleru byl zvolen útočník Tomáš Blažek.

Zacelit mezeru mají Slováci

Do Vítkovic odešel útočník Lubomír Pištek a po skončení smlouvy do Třince beci Michael Vyhlídal a Tomáš Pácal. Hlavními posilami Východočechů jsou kanonýr Jan Čaloun z Litvínova a obránce Robert Kántor z Tappary Tampere. Zacelit mezeru na postech středních útočníků mají Slováci Peter Klouda ze Zvolenu a mistr světa z roku 2002 Miroslav Hlinka, jenž naposledy působil v Žilině. Do obrany se vrátil z juniorské QMJHL z týmu Acadie Bathurst Martin Vágner. "Nevyhýbáme se i dalším posilám, pokud budou na trhu kvalitní hráči," doplnil Kusý.

Vedení klubu věří, že divácký zájem v Pardubicích odliv hráčů do zámoří nepoznamená. Tamní fanoušci totiž mají o hokej dlouhodobě vysoký zájem. ČEZ Aréna, jak byla hala přejmenována z Duhové Arény, by tak měla být i letošní sezoně většinou zaplněna. "Máme prodaných mezi pěti až šesti tisíci permanentních vstupenek," řekl Kusý. "Na fanoušky v Pardubicích se velice těším. Chodili, ať přijel Litvínov nebo Jihlava. Jsou skvělí," pochvaloval si Čaloun.

Rozpočet na sezonu má klub mezi 130 až 150 miliony korun. "Nebude nižší než v uplynulé sezoně. Náklady, které šly na posily z NHL, budeme muset vynaložit na Super Six," dodal Kusý.

Reklama

Související témata: