Hlavní obsah

Beránek natrvalo převzal hokejisty Slavie, povede je se Srdínkem

Praha
Aktualizováno

Josef Beránek se stal natrvalo hlavním koučem hokejistů Slavie. Dosavadní asistent po odchodu Dušana Gregora vedl poslední tým tabulky už ve středečním extraligovém utkání s Třincem (2:1), dnes klubové vedení oznámilo jeho jmenování. Pětačtyřicetiletý Beránek si za asistenta vybral bývalého obránce Jana Srdínka, premiéru si odbudou v dnešním domácím utkání proti Mladé Boleslavi.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Slávistický trenér Josef Beránek (vlevo) gratuluje střelci druhého a rozhodujícího gólu proti Třinci Davidu Štichovi.

Článek

"Uděláme všechno pro to, aby se Slavia zachránila v extralize," prohlásil v tiskové zprávě Beránek. "Věřím, že s Honzou Srdínkem budeme schopni se dobře doplnit. Při výběru pro mě byly rozhodující lidské vlastnosti a jeho pohled na hokej."

Beránek je už čtvrtým hlavním trenérem Slavie v sezóně a jako asistent spolupracoval se všemi třemi předchozími. Po dlouholetém kouči Vladimíru Růžičkovi, který zamířil k české reprezentaci nastoupil loni v létě Ladislav Lubina. Po jeho odvolání před polovinou prosince vedl tým ve dvou zápasech dočasně trenér juniorky Petr Novák a následně převzal tým Dušan Gregor.

Beránek byl tři roky Růžičkovým asistentem

Beránek působil ve Slavii jako hráč od roku 2001 do roku 2010 a jako kapitán dovedl klub k oběma titulům v letech 2003 a 2008. Po skončení kariéry byl olympijský vítěz z Nagana další tři sezóny i jedním z Růžičkových asistentů a působil i u juniorského týmu.

Srdínko byl dosud šéftrenérem hokejové mládeže v Benešově. "Byl jsem rád, když mě Pepa oslovil, protože už mě láká velký hokej. Známe se už od mých dvaceti let, kdy Pepa přišel do Vsetína, hráli jsme spolu, pak i několik let proti sobě, studovali jsme spolu trenérskou školu. Byli jsme často v kontaktu a konzultovali hokejové věci," uvedl Srdínko.

Srdínko, který v neděli oslaví 41. narozeniny, má na kontě jako hráč sedm titulů se Vsetínem a Spartou, další dva získal ve slovenské extralize. Působil v české extralize také v Kladně, v zahraničí hájil barvy Novosibirsku, švédského Leksandu a Slovanu Bratislava.

Reklama

Související témata: