Hlavní obsah

Třinec si zkusil přesilovku šest na tři, risk málem nevyšel

Hradec Králové

Byl to risk, který málem stál Třinec během duelu v Hradci Králové vedení. Na konci druhé třetiny - za stavu 1:0 pro Oceláře - odvolali hostující trenéři gólmana Petera Hamerlíka, aby tak ještě vylepšili přesilovku pět na tři až na rozdíl tří mužů. Ke gólu to však nevedlo, naopak domácí mohli vyrovnat. Prázdnou bránu však netrefili, i proto Třinec vyhrál nakonec na ledě Mountfieldu přesvědčivě 3:0.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Třince.

Článek

Na trestné lavici už seděl královéhradecký útočník Rudolf Červený, vzápětí byl navíc před koncem druhé třetiny vyloučen za vyhození puku přes mantinel Roman Kukumberg. A třinecký gólman Hamerlík odjel k překvapení mnoha přítomných nečekaně na střídačku.

"Koketovali jsme s touto myšlenkou už delší dobu. S hráči jsme to neprobírali, ani jsme to nenacvičovali. V danou chvíli jsme cítili, že kdybychom posíleni o šestého hráče v poli přidali druhý gól, tak bychom odskočili a domácím tenhle gól těsně před klaksonem ublížil. Tohle je jedna věc, kterou bychom občas chtěli využít - zasadit soupeři úder," vysvětloval asistent třineckého kouče Václav Varaďa.

Překvapení pro všechny

Risk však nepřinesl ten správný efekt. Možná i právě proto, že kromě domácích zaskočil i samotné Oceláře na ledě. "Trenéři nám řekli, že budeme hrát v šesti, nic víc. Překvapilo mě to. A myslím, že všechny. Hlavně tam byl strach o to, abychom nedostali gól," připustil střelec Erik Hrňa.

A to se málem stalo, Tomáš Knotek se dostal ke střele přes celé hřiště, prázdnou bránu však minul o pár centimetrů. "Kdyby to vyšlo, mohlo to celé vypadat jinak. Ono, když máte v tabulce náskok přes deset bodů, zkoušíte si různé varianty, které mohou nastat," glosoval situaci Knotek.

A bral ji celou s nadhledem. Pro nezvyklý tah hostů měl pochopení. "Zaslechl jsem cosi o urážení soupeře, ale takhle bych to nebral. Podle mě si chtěli jen zkusit přesilovku šest na tři, kdyby na to jednou přišlo. Nedělal bych z toho velkou vědu," uzavřel Knotek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.