Hlavní obsah

Rusové nabízejí za vsetínský hokejový klub 21,6 miliónu korun

ZLÍN

Ruská firma Atlantik nabízí vsetínské radnici zhruba 21,6 miliónu korun za odkup 70 procent akcií ve společnosti Vsetínská hokejová, která vlastní extraligový hokejový klub. Cena je údajně dohodnutá, starosta města Jiří Čunek se chystá na konci tohoto týdne či na začátku příštího do Moskvy jednat o dalších podmínkách prodeje. Píše o tom čtvrteční Naše Valašsko.

Článek

Město je majoritním vlastníkem Vsetínské hokejové a již delší dobu hledá vhodného akcionáře, kterému by mohlo část svého podílu odprodat. Městu by po prodeji 70 procent akcií mělo zbýt ještě asi 11 procent.

Ruská společnost však ještě musí splnit několik podmínek. "Vstup této společnosti je podmíněn tím, že městu zůstane vliv na chod klubu. Hokej nebude možné přestěhovat kamkoliv jinam, ani převést licenci či hráče bez souhlasu města," uvedl Čunek.

Vsetínská delegace míří do Moskvy

Vsetínská delegace se chce také ujistit, jaké má společnost postavení v Moskvě. Údajně spolupracuje s tamní radnicí a dalšími sportovními kluby. "Za dva dny naší návštěvy bychom chtěli poznat zázemí, jak to tam funguje, jak se společnost stará o mládež a další věci.Nepředpokládáme, že bychom se vrátili s podepsanou smlouvou, to musí schválit až zastupitelstvo," řekl starosta a dodal, že na středu proto svolal mimořádné zasedání zastupitelů. Pokud však jednání v Rusku dopadne špatně, zastupitelstvo se konat nebude.

Příchod strategického partnera by hokejistům Vsetína významně ulehčil život. Valašský klub po štědrých sezonách za vlády někdejšího majitele Romana Zubíka živoří a s problémy plní rozpočet. Po loňské sezoně neprodloužil smlouvu generální sponzor Česká spořitelna. Čunek již dříve řekl, že město samo chod klubu táhnout nemůže.

Reklama

Související témata: