Hlavní obsah

Lubina dostal od Pardubic pokutu, vrátí se k tréninku

PRAHA

Hokejisté Pardubic se museli v nedělním utkání extraligy proti Vsetínu obejít bez Ladislava Lubiny. Zkušený útočník dorazil v nevhodném stavu na páteční trénink týmu a byl pro porušení životosprávy dočasně vyřazen z kádru. V pondělí vedení pardubického klubu rozhodlo, že Lubina dostane pokutu a znovu se normálně vrátí k mužstvu.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Ilustrační foto.

Článek

"Tím je to pro nás uzavřené. V úterý začne Lubina opět trénovat s mužstvem," řekl generální manažer Moelleru Pardubice Zbyněk Kusý.  Výši pokuty však odmítl komentovat s odkazem, že jde o interní věc klubu.

"Lubina přišel na páteční trénink neupravený a poněkud přepadával," vysvětlil pro Sport.cz hráčovo potrestání trenér pardubických hokejistů Vladimír Martinec. Konkrétnější být nechtěl. "Zkrátka nebyl fyzicky schopen trénovat. A to by se pochopitelně stávat nemělo," dodal.

Lubina se přišel omluvit

O jeho další budoucnosti ještě před vynesením trestu nechtěl spekulovat. "Stát se může cokoliv. Třeba se vrátí do druhé lajny, třeba jej klub pošle pryč. Teď jsou to ale všechno jen spekulace," nechtěl se před klubovým jednáním unáhlit s předčasnými soudy. Trenér jen řekl, že se mu hráč v neděli ráno přišel omluvit.

Osmatřicetiletý Lubina debutoval v nejvyšší hokejové soutěži již v roce 1984. Kromě Pardubic oblékal i dresy Jihlavy a Třince, zahrál si i v Německu a Švýcarsku. Čtyřikrát reprezentoval na mistrovství světa, zúčastnil se i olympijských her v Albertville 1992. Během kariéry se však nevyvaroval výstřelků a problémy se životosprávou měl již několikrát.

Reklama

Související témata: