Hlavní obsah

Bárta: Přesvědčili jsme se, že třinecký dres oblékají taky jen lidi

Martin KézrPrávo

Hokejisté Mladé Boleslavi se odmítli v extraligovém play off stát snadným soustem pro třinecké Oceláře. Doma urvali vítězství ve čtvrtfinálové sérii, a jestli favorit v úterý večer myslel na zisk postupového mečbolu, tak po porážce 2:5 musel rychle zapomenout.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Takhle autor dvou mladoboleslavských gólů Michal Bárta (vpravo) vzal s obráncem Romanem Čermákem do presu útočníka Třince Erika Hrňu.

Článek
Fotogalerie

Boleslav hnala na zteč proti vítězi základní části vyprodaná hala. „Doma musí být náš hrad, po Plzni jsme to předvedli i proti možná nejsilnějšímu mančaftu soutěže," vyhlašoval gólman Martin Růžička. „Lidi jsou pro nás šestým hráčem. Jen se tou úžasnou atmosférou nesmíme nechat polknout natolik, že bychom začali někde lítat," líčil autor dvou branek Michal Bárta.

I když Boleslav účinkuje v play off poprvé v historii, vyšlápla si na nejbohatší tým soutěže. „Přesvědčili jsme se, že i třinecký dres mají na sobě jen lidi," tvrdil Bárta. „Taktický výkon na jedničku proti týmu, které je v našich poměrech takovou hokejovou Barcelonou," kvitoval asistent domácího kouče Marian Jelínek.

„Nesmíme jim uhnout vůbec v ničem. Sehráli jsme dva vyrovnané zápasy už v Třinci a nebylo by snad ani spravedlivé, kdyby se to i potřetí mělo překlopit ve prospěch soupeře," doplňoval boleslavský brankář, jenž předvedl 37 úspěšných zásahů. „Růža bránu nádherně zavřel," připustil Bárta.

Látal gólem oslavil narozeniny

Třinec po měsíční pauze nasadil uzdravené Polanského s Adamským, takže mu do ideální podoby sestavy scházeli už jen marodi Kreps s Noskem a potrestaný Orsava. Hosté přesto působili bezradně, i když během 163 sekund smazali dvougólové manko. „Nezahráli jsme tady, na co máme a hlavně, co bylo potřeba. Nechytli jsme začátek a nezvedlo nás ani vyrovnání skóre," přiznával útočník hostů Erik Hrňa.

„Řekl bych, že právě tam byl klíčový moment. Za stavu 2:2 jsme se nerozsypali, hráli dál svůj hokej postavený na dobrém bruslení a důsledností v osobních soubojích a brzy si tím i vrátili vedení do rukou," mínil Bárta, ale svůj gólový podíl nepřeceňoval: „Byl jsem jen ve správný čas na správném místě."

Za hrdinu nakonec byl i domácí útočník Martin Látal, jenž v den svých 27. narozenin proměnil trestné střílení. „Byl jsem děsně nervózní, ale povedlo se mi zakončit, jak jsem chtěl a všechno ze mě spadlo. I když Třinec má extrémně silné mužstvo, přetlačili jsme ho. Oslavy byly fajn, ale radost můžeme mít jen do půlnoci. Ve středu nám začne šichta čtvrtého zápasu a chceme favorita víc a víc trápit," sliboval syn sportovního manažera boleslavského klubu.

Který tým vyhraje 4. čtvrtfinálový zápas play off extraligy?
Mladá Boleslav
50 %
Třinec
50 %
Celkem hlasovalo 1548 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice