Hlavní obsah

Třinecký Kudrna hattrickem pomohl porazit Spartu

TŘINEC

Střelecky disponovaný Jaroslav Kudrna pomohl hattrickem v sobotní televizní dohrávce 6. kola hokejové extraligy k vítězství Třince 5:4 nad Spartou. Oceláři se díky druhé výhře v sezóně za tři body posunuli na šesté místo tabulky.

Článek

Úvod vyzněl jasně pro domácí, kteří favorizovanou Spartu sevřeli, a nebýt skvělého Břízy, mohlo být už v prvním dějství rozhodnuto. První velkou šanci měl ve 4. minutě Vítek, jenž se protáhl kolem mantinelu, ale Bříza měl rychlou lapačku.

O minutu později ujel Zbořil, byl sražen a trestné střílení proměnil střelou mezi Břízovy betony Rus Petrakov. Domácí Hašek a Vítek poté mohli zvýšit, nedali však a přišel trest. V 9. minutě dostal Ton krásnou přihrávku od Dobroně a trefil se pod horní tyč. Domácí již v první části další gól nepřidali navzdory více než půlminutové přesilovce pět na tři.

Druhá třetina byla v úvodu opatrnější, ale brzy se začalo hrát nahoru-dolů a skóre se rychle měnilo. Hosty poslal do vedení mladík Šindel, pak ale zaúřadoval Kudrna. Nejprve vyrovnal, v 32. minutě propasíroval puk mezi Břízovými betony a tyčkou a otočil výsledek.

V závěrečné třetině domácí opět zapnuli, ale při vyloučení Kudělky Černošek ve 44. minutě od modré vyrovnal. Jenže Oceláři opět zvedli hlavu, v 46. minutě Kudrna dovršil hattrick a Třinec znovu vedl. V dramatické koncovce pak Vítek zvýšil na 5:3, a i když necelé dvě minuty před koncem Štrba zdramatizoval závěr, hosté už výsledek nezvrátili.

Oceláři Třinec - Sparta Praha 5:4 (1:1, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 5. Petrakov z tr. střílení, 29. Kudrna (Petrakov), 32. Kudrna (Hašek), 46. Kudrna, 55. Vítek (Peterek, Huna) - 9. Ton (Dobroň), 26. Šindel (Netík, Vopat), 44. Černošek (Kratěna), 59. Štrba (Chabada, Kratěna). Rozhodčí: Homola - Rittich, Guth. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 3427.

Reklama

Související témata: